Šport > Olimpijske igre
58717 ogledov

Hrgota: "Veliko protestov zaradi naše opreme"

mešane ekipe Peking 2022 Epa
Ponedeljkova olimpijska tekma skakalnih mešanih ekip še vedno vzbuja polemike.

V ponedeljek je Slovenija zanesljivo osvojila zlato medaljo, na stopničkah sta ji po seriji diskvalifikacij v norveškem, nemškem, avstrijskem in japonskem taboru presenetljivo delali Rusija in Kanada.

Po pravilih Mednarodne smučarske zveze se morajo dresi prilegati obliki tekmovalca, Robert Kranjec, ki šiva slovenske drese, pa je za Sportklub dejal, da bi kontrolorka tekmovalkam zagotovo pogledala skozi prste, če bi bil v igri centimeter ali dva. 

"Tekmovalke bi verjetno opozorila in bi zadeve v opozorjenih reprezentancah pred drugo serijo prilagodili, tako pa je šlo za precejšnje odstopanje," je za N1 oz. Sportklub dejal nekdanji odlični letalec.

Sara Takanashi Podal sodbo Šport O farsi z dresi spregovoril legendarni kontrolor ter udaril po svojem nasledniku

Težave je imela z odstopanjem na ponedeljkovi mešani ekipni tekmi tudi Urša Bogataj, ki je imela v skakalnem žargonu prekratek dres oz. "premalo nogo". Tu so bila odstopanja res minimalna in dvakratna olimpijska prvakinja je lahko vse skupaj popravila pred drugo serijo. Pri ostalih so bila odstopanja precej večja od nekaj centimetrov, sta po tekmi povedala tako Hrgota kot njegov kolega na ženski "selektorski klopi" Zoran Zupančič. V igri je bilo po Zupančičevih informacijah tudi do 10 centimetrov.

mešane ekipe Peking 2022 | Avtor: Epa Epa

Glavni trener moške reprezentacne Robert Hrgota je misli o tem strnil tudi po koncu četrtkovega drugega uradnega treninga na veliki skakalnici za moške. Še vedno pa je nad vsem skupaj presenečen.

"Rekel bom, da sem presenečen, ker so oni presenečeni, da so bili diskvalificirani. Roko na srce so bili določeni dresi zelo veliki, preveliki. Preseneča me, ker se govori, da se na olimpijskih igrah ne smejo dogajati diskvalifikacije. Tega ne razumem, na vsaki tekmi je treba biti pošten. Če si pripravljen tako goljufati na olimpijskih igrah, potem moraš biti tudi pripravljen na diskvalifikacije," je dejal v pogovoru za STA.

"Delo je bilo na olimpijskih igrah opravljeno korektno, se pa strinjam, da bi se to lahko uredilo prej. Bom rekel, da definitivno stojim za tem, da so bile diskvalifikacije upravičene, in to podpiram," je še dodal.

"Naša oprema je korektna. Na vsaki tekmi so nas doslej preverili, testirali. Glede na to, da dobimo tudi veliko protestov na določene kose naše opreme, moramo biti pri tem še toliko bolj pozorni. Zelo smo na varni strani, mogoče pri kom še preveč. Nihče si ne bo imel kaj očitati, da je goljufal. Vemo, da če skočiš, si lahko tudi s tako opremo v vrhu oziroma zmagaš," je za konec pogovora o diskvalifikacijah dejal Hrgota.

Katharina Althaus Gnev Šport "Fis je uničil vse, uničili ste ženske smučarske skoke!"

Slovenija bi sicer mešano tekmo zanesljivo dobila tudi z vsemi upoštevanimi skoki, zato zlata kolajna po tej plati ni niti malo vprašljiva oziroma nad zmago slovenske četverice ne visi senca dvoma zaradi diskvalifikacij. Sta se pa po zaslugi teh na odru za zmagovalce znašli ekipi ruskih in kanadskih športnikov in športnic.

Komentarjev 2
  • Arminda_Hampton 12:58 12.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • rd2dmk2 10:19 11.februar 2022.

    bom takole komentiral.. na ženski tekmi je naš poročevalec povedal tole ( ni dobesedno, je po smominu ) torej opreme in tudi dresi na OI morajo biti brez oznak sponzorjev, zato imajo vsi tekmovalci nove (druge dres ) brez sponzorjev, ...prikaži več pa se je našla ena nemška tekmovalka, ki je namesto novega dresa vse sponzorske oznake prelepila z nakepkami in komentar komentatorja :" te nalepke lahko povečajo upor dresa, pa ni šel nihče merit propustnost".. torej se je zdo pritožil ?

Sorodne novice