Šport > Zimski športi
15760 ogledov

Peter zablestel na veliki skakalnici, Hrgota razkril, kdo ostaja brez tekme

Peter Prevc Profimedia
Peter Prevc je bil eden najboljših na drugem treningu na veliki skakalnici, Anže Lanišek ostal brez tekme.

Smučarski skakalci so na olimpijskih igrah v Pekingu v skakalnem centru Zhangjiakou opravili drugi dan uradnega treninga. Med Slovenci je bil najboljši olimpijski prvak s tekme mešanih ekip ter četrti s srednje naprave, Peter Prevc, ki je zabeležil 2., 3. in 12. dosežek treninga. Brez nastopa v petkovih kvalifikacijah je ostal Anže Lanišek.

Peter Prevc je imel sicer mesto v slovenski ekipi zagotovljeno. Prvi trening dneva je dobil Avstrijec Stefan Kraft, drugi dosežek pa je imel Peter Prevc. Tudi preostali slovenski skakalci so dobro nastopili. Timi Zajc je bil peti, Lovro Kos šesti, Anže Lanišek deseti in Cene Prevc 29.

Cene Prevc | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem skoku je bil najboljši Norvežan Marius Lindvik, Peter Prevc je bil tretji, Kos osmi, Zajc deveti, Cene Prevc deseti in Lanišek 22.

Lindvik je bil najboljši tudi na tretjem skoku za trening, Zajc je bil drugi, Kos šesti, Peter Prevc 12., Lanišek 16. in Cene Prevc 30. Olimpijski prvak s srednje naprave Japonec Ryoyu Kobayashi je danes izpustil vse tri trening-skoke.

Selektor Robert Hrgota je po uvodnih dveh treningih določil slovensko četverico, ki bo nastopila v petkovih kvalifikacijah (12.00) za sobotno posamično tekmo na veliki skakalnici. Odločil se je, da bodo ob Petru Prevcu skakali še Timi Zajc, Lovro Kos in Cene Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice