Šport > Zimski športi
94152 ogledov

Škandal na Igrah! Nasprotnici pod drsalke vrgla predmet, karma ji vrnila nazaj

Fan Kexin Profimedia
Kitajska hitrostna drsalka je nekoliko pozabila na "olimpijski duh".

Iz Olimpijskih iger v Pekingu vsak dan prihajajo kakšne neverjetne zgodbe. Tu so recimo zlata medalja in bron dveh ne zgolj reprezentantk, temveč najboljših prijateljic (vsi vemo, da govorimo o Urši Bogataj in Niki Križnar), potem je tu zlata medalja skakalca, ki je prejšnji dan za pol točke izgubil medaljo (Peter Prevc)...

A šport na žalost piše tudi tiste zgodbe z nekoliko manj srečnim koncem. Le komu ni bilo hudo ob solzah izjemne Sare Takanashi, ki je zaradi nepravilnega dresa ostala brez olimpijske medalje, obenem pa se počuti, da je pustila celotno nacijo na cedilu? Ali kdo bi lahko pozabil solze prve favoritinje v obeh tehničnih disciplinah Mikaele Shiffrin, ki je mogoče že zaključila svoje olimpijske nastope po vsega devetih zavojih?

Potem pa imamo tu zgodbe, ki jih težko uvrstimo v katerokoli izmed obeh omenjenih kategorij, saj bolj spadajo v tisto tretjo, imenovano "bizarno". In prav v to bi lahko uvrstili nešportno potezo, kitajske hitrostne drsalke, ki je nekoliko pozabila na olimpijski duh.

Po društvenih mrežah se je namreč razširil posnetek dirke na 500 metrov za ženske, na kateri kitajska tekmovalka Fan Kexin iz igre vrže kanadsko tekmovalko Alyson Charles, potem ko z roko pograbi majhen stožec, ki označuje stezo, ter ga zabriše pod drsalko svoje rivalke, kateri več ni bilo pomoči.

Kanadčanka je tako nesrečno končala v ograji, a se je tokrat izkazala karma, saj se Kexinova več ni mogla izogniti svoji nasprotnici in je prav tako odletela v zaščitno ograjo, kjer je končala svoj olimpijski nastop. Kitajka se lahko tolaži, da je vsaj postala spletni hit. Čeprav ji tudi tam komentarji niso ravno najbolj naklonjeni.

Komentarjev 4
  • zvestsebi 06:41 15.februar 2022.

    Poročevalci-novinarji-komentatorji skrajni čas je, da se vzamete v roke. Še enkrat preverite kaj je vaše poslanstvo in doktrina. Čisto ste zašli v vašem poročanju....

  • Tatjana Tanaja Lapuh 22:52 12.februar 2022.

    Večkrat pogledala posnetek,njena roka se ni dotaknila označevalca proge

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 09:42 11.februar 2022.

    Po posnetku sodeč se ne more reči , da je bilo namerno , nemogoče ni , je pa nemogoče dokazat.

Sorodne novice