Šport > Zimski športi
45177 ogledov

Blamaža Slovenije na alpski kombinaciji

Miha Hrobat Epa
Slovenca sta po hitrem postopku odstopila v alpski kombinaciji ter bila dva od zgolj treh smučarjev, ki jim ni uspelo prismučati do konca.

Za slovenska smučarja Miho Hrobata in Nejca Naraločnika se je preizkušnja v alpski kombinaciji na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, natančneje v smučarskem centru Yanqing, končala z odstopoma na smuku.

Hrobat, ki je na progo krenil kot drugi, je na smukaški progi zdržal dobro minuto, nato pa po zgrešeni liniji na enem od skokov odstopil. Naraločnik pa je progo zapustil še nekoliko prej, in sicer na istem mestu kot na specialnem smuku po nekaj več kot pol minute.

Nejc Naraločnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Oba Slovenca sta bila do startne številke 20 in grde poškodbe Švicarja Yannicka Chabloza edina smučarja, ki nista uspela proge izpeljati do konca. Za oba Slovenca se je tako preizkušnja, ki je že tako zelo okrnjena z vsega 27 tekmovalci, končala precej klavrno.

"Do napake zelo dobra vožnja. Tudi po vmesnih časih, ki sem jih gledal, sem bil kar hiter. Malo me je presenetila hitrost, mogoče sem malo preveč direktno šel na skok, res dolg skok, zato nisem imel možnosti, da ujamem tista vratca. Je, kar je," je v prvem odzivu dejal Hrobat.

"Zagotovo ne morem biti zadovoljen, pričakoval sem več. Tudi smučanje je bilo boljše, kot sem ga kazal nato na tekmah. Se zgodi, zdaj obremenjevati se preveč nima smisla. Čaka me še ekipna tekma in do takrat se bom skušal malo spočiti, spočiti tudi glavo ter natrenirati paralelni veleslalom, tako da bom konkurenčen ostalim," je še za RTV Slovenija na nadaljevanje olimpijskih iger spomnil 27-letni slovenski smučar.

Miha Hrobat | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nisem zadovoljen, a si nimam kaj očitati. Na tej ravni se je treba vreči na glavo, napadati na vso moč. Če se zgodi napaka, se pač zgodi. Gremo dalje. Odstopi so splet okoliščin. Nič ne moremo. Gremo spakirati, gremo domov ter dokončamo sezono, kot smo si zadali. Zagotovo me čaka še veliko dela. Treba bo nabirati izkušnje na takih tekmah in čas bo nato pokazal svoje," pa je po odstopu dejal Naraločnik.

Najboljši čas je sicer postavil prvi favorit smukaškega dela tekme Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, kateremu se je najbolj približal Kanadčan James Crawford, ki je zaostal za dve stotinki, medtem ko je njegov rojak Brodie Seger zaostal za 42 stotink.

Aleksander Aamodt Kilde | Avtor: Profimedia Profimedia

Odlično pa so s smukaškim delom opravili tudi nekateri mojstri tehničnih disciplin, ki se bodo na slalomu zagotovo udarili za zlato medaljo. Četrti je tako po prvem delu Johannes Strolz, ki za Norvežanom zaostaja 75 stotink, medtem ko je Marco Schwarz s 95 stotinkami zaostanka peti, Justin Murisier pa šesti z zaostankom sekunde in dveh stotink.

Papirnati favorit Francoz Alexis Pinturault pa si je najverjetneje za ostalimi specialisti za slalom nabral prevelik zaostanek, saj je na enajstem mestu zaostal za sekundo in 92 stotink za Kildejem. Proti ostalim favoritom bi tako moral na slalomu pridobiti več kot sekundo.

Slalomski del bo sicer na sporedu ob 7.15 po slovenskem času.

Komentarjev 5
Sorodne novice