Šport > Olimpijske igre
27450 ogledov

Lampičeva šokirala z razkritjem: "Jasno je, da smuči niso bile prave"

Anamarija Lampič Anže Malovrh/STA
Slovenska tekačica Anamarija Lampič na olimpijskem sprintu ni izpolnila visokih pričakovanj.

Najboljša slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je po prespani noči in neposrečenem sprintu v Pekingu, na katerem si je želela olimpijsko kolajno, zasedla pa 12. mesto, strnila misli. Kot je sporočila prek Instagrama, jim z ekipo za torkovo tekmo nikakor ni uspelo najti prave maže za smuči, četudi so preizkusili vse.

Lampičeva je takoj po sprinterskem nastopu v Pekingu v izjavah dejala, da je merila na finale in si želela medaljo, v isti sapi pa dodala, da v nogah ni imela prave moči.

Anamarija Lampič Polfinale Šport Veliko razočaranje za Lampičevo

Anamarija Lampič | Avtor: Profimedia Profimedia
"Danes ni bil moj dan, moj domet je bilo 12. mesto, ne morem biti razočarana, to je še vedno vrhunski rezultat. Maksimum sem izvlekla iz te tekme. Jokala ne bom, žalostna nisem, iz teh tekem lahko povlečem nekaj dobrega," je v torek razlagala na prizorišču iger.

Potrdila je tudi, da so bile smuči v servisu dobro pripravljene, "a ne kot rakete". Po prespani noči pa je prek Instagrama strnila misli in povedala, da je sama dala vse od sebe, da se je borila na progi, vendar stvari niso šle po načrtih.

"Vsekakor menim, da je bila forma prava, po ogledu videoposnetka in pogovoru s trenerji se vidi, da sem se borila najmočneje to sezono, vendar pa sem kljub temu izgubljala hitrost na smučeh," je zapisala 26-letnica.

"Ne vem, ampak takoj po dirki nisem bila razočarana. Po nekaj urah, ko smo se skupaj usedli in premleli nastop, je postalo jasno, da smuči niso bile prave. Moja ekipa je bila žalostna in jezna, saj je poskusila vse, kar imamo, pa še vseeno ni bilo dobro. Zatem sem začutila žalost. Res smo preizkusili prav vsako mažo, ki jo imamo," je še zapisala Lampičeva.

Zapis je nadaljevala v bolj veselem tonu, in dodala, da zaradi tega ni konec sveta in da se sezona nadaljuje. "Smo majhna ekipa in kljub dobrim rezultatom imamo vsako leto manj in manj. Z mislimi sem že na naslednjih dirkah," je še zapisala slovenska zvezdnica in se zahvalila za podporo in dobre želje navijačev.

Komentarjev 3
  • miha.z 07:31 10.februar 2022.

    Oprema, oprema, oprema... če ne gre ne gre... pravi športnik nima izgovorov :(

  • Friderik1950 12:42 09.februar 2022.

    Nekaj je res šlo narobe. Morda malo preveč 'spanja' s fantom, ker je resnično kondicija nekje izpuhtela. Če niso imeli kake bolj specialne maže bi bila kaka stara parafinska sveča nanešene s peglajznom čisto dobra, pa tudi taktika, mislim na ...prikaži veča izbor najmočnejše predtekmovalne skupine je bila napaka, skratka načrt iz excela namesto iz glave.

  • Elda_Salgado 12:08 09.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎