Šport > Zimski športi
3068 ogledov

Veliko razočaranje za Lampičevo

Anamarija Lampič Profimedia
Najboljša Slovenka brez uvrstitve v finale.

Najboljša slovenska smučarska tekačica v sprinterskih preizkušnjah Anamarija Lampič se ni uspela uvrstiti v finale olimpijske sprinterske preizkušnje v Pekingu. Lampičeva, ki je nekajkrat v tej sezoni stala na stopničkah svetovnega pokala, je v svoji polfinalni skupini pristala na petem mestu in tako ostala brez finala.

Na koncu je osvojila 12. mesto. Že v kvalifikacijah ni bila najbolj razpoložena in je bila tokrat 26, v polfinale pa se je prebila kot srečna poraženka, njena skupina je bila namreč najhitrejše.

Ostale tri Slovenke so bile precej oddaljene od izločilni bojev, saj je Eva Urevc, ki je ob prihodu na Kitajsko morala v karanteno, nastop končala na 46. mestu, Anita Klemenčič je bila 55., Anja Mandeljc pa 59.

Zanesljivo je zmagala Švedinja Jonna Sundling. V finalu so se Švedi sicer razveselili dvojne zmage, potem ko je drugo mesto osvojila Maja Dahlqvist, bronasta pa je bila Američanka Jessie Diggins.

Tudi Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo je upravičil vlogo favorita in po nedeljskem slabem 40. mestu v skiatlonu le osvojil naslov olimpijskega prvaka. Klaebo je bil v finalu boljši od Italijana Federica Pellegrina, bron pa je osvojil Aleksander Terentjev pod zastavo ruskega olimpijskega komiteja.

Komentarjev 1
  • albert6 08:41 09.februar 2022.

    Še ena ki je vse Skupaj vzela kot prijeten izlet. Bravo

Sorodne novice