Šport > Zimski športi
2902 ogledov

Najboljša v hitrih disciplinah ne ve, če bo lahko nastopila

Sofia Goggia Profimedia
Goggia še ne ve, ali bo nastopila na olimpijskem smuku.

Branilka olimpijskega naslova v ženskem smuku Sofia Goggia kljub prihodu v olimpijski Peking ni povsem prepričana, ali bo lahko nastopila na olimpijskem smuku prihodnji teden, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Za mano sta dva dežka tedna. Že to, da sem tukaj, je uspeh," je po navedbah dpa za italijansko televizijo Rai povedala Goggia. "Okoliščine so, kakršne so. Imam še nekaj časa, a zagotoviti ne moram ničesar, niti nastopa na smuku," je dejala 29-letnica.

Prva italijanska zvezdnica se je namreč konec januarja hudo poškodovala na superveleslalomski tekmi za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo. Utrpela je zvin kolena in počeno mečnico. Poškodbe je zdravila le s fizioterapijo, saj ji zdravniki niso svetovali operacije.

"Potrudila se bom po najboljših močeh. Žal mi je, da ne morem biti običajna tekmovalna Goggia, a takšne so okoliščine," je še dejala Italijanka, ki je zaradi poškodbe morala izpustiti tudi slovesnost ob odprtju iger na Kitajskem, na kateri bi morala nositi italijansko zastavo.

Tekmovalka iz Bergama je v tej zimi šestkrat zmagala v svetovnem pokalu, od tega na štirih smukih in dveh superveleslalomih, kar je največ med vsemi smučarkami. Trenutno je četrta v skupnem seštevku zime ter vodilna smukačica v seštevku discipline v svetovnem pokalu alpskih smučark.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice