Šport > Zimski športi
74071 ogledov

Urša razkrila, kaj se je dogajalo z dresi in kako se je Slovenija za las rešila

Smučarski skoki Profimedia
O najbolj pereči temi dneva so strnili misli tudi slovenski junaki.

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj je postala ena glavnih junakinj olimpijskih iger v Pekingu, potem ko je v smučarskih skokih osvojila zlati kolajni v obeh preizkušnjah v skakalnem centru Zhangjiakou, a skorajda bi bila danes še ena izmed mnogih osmoljenk.

Sara Takanashi Kakšna blamaža! Šport Farsa! Šampionke v solzah, trenerji besni: "V soboto je skakala z istim dresom!"

"Tudi moj dres je imel malenkost prekratko nogo in je bilo treba malo raztegniti material po prvem skoku. Od fantov trener mi je nato nekako zašil dres. Obseg dresa, ki so mi ga izmerili, pa je bil celo za dva cm preozek," je danes torej na precej varni strani ostala dvakratna olimpijska prvakinja.

"Ostale so bile diskvalificirane zaradi preširokih dresov. Kolikor sem slišala, so imele res konkretno preširoke," je dodala. Nadalje je razložila, da preširok dres nekaj prinese le ob zelo dobrem skoku, pri slabšem pa pozitivnega učinka ni, kvečjemu je še slabši.

Urša Bogataj Ujela Tino Maze Šport Neverjetno, kaj je uspelo Urši Bogataj, njenega dosežka ne more preseči nihče!

Sama, kar se tiče opreme, vedno poskrbi, da zadosti pravilom. "Nisem ravno flegmatičen človek. Vedno, ko dobim nov dres, rečem pomočniku trenerja, da se zmeriva, ker želim, da je prave velikosti, da ne pride do komplikacij. Vedno se lahko kaj zgodi. Tako kot danes. Jaz žal nisem vedela, da sem imela za cm prekratko nogo. Če bi to vedela, bi definitivno za to poskrbela prej," je priznala letos tretja najboljša skakalka svetovnega pokala.

Ženska reprezentanca se mora na pomoč glede ustreznosti opreme zanesti na neobičajne vire, je še dodala. "Moška ekipa ima nekoga, ki skrbi za ustreznost opreme. Pri nas puncah pa za to skrbi pomočnik trenerja, ki ima ob tem seveda dosti drugega dela. Žal se tako preskrbeti, kot se fantje, mi ne moremo. Tudi naš fizioterapevt je hkrati serviser smuči. Z leti, ko se bodo ženski skoki razvijali, bo tudi pri nas prišlo do večje ekipe."

Smučarski skoki | Avtor: Profimedia Profimedia

Potem ko so diskvalificirali kar nekaj običajno zelo visoko uvrščenih reprezentanc na tovrstnih tekmah pa slovenski junak Timi Zajc o tem ni razmišljal. "Sam sem bil danes brez skrbi, mislim, da tudi ostali v ekipi. Kar se tiče opreme, imamo vse po pravilih. To je bilo danes še najmanj stresno," je pojasnil.

Precej bolj stresno je bilo vse skupaj za Niko Križnar. Ne toliko zaradi sebe, temveč zaradi pripetljaja z Uršo, ki so jo kontrolorji opreme po njenem skoku opozorili na nepravilnosti.

Smučarski skoki | Avtor: Profimedia Profimedia

"Za prvi skok sem se normalno zbrala, ker takrat še ni bilo teh novic. Ko pa sem prišla po prvem skoku gor, je bilo slišati o precejšnjem številu diskvalifikacij. Vse skupaj nas je malo pretreslo, ker je bila vključena tudi Urša, in sicer zaradi prekratke noge. Potem ji je dala kontrolorka, tako kot ostalim puncam, še eno priložnost, da to popravi do finalnega skoka. Urši je uspelo, bilo je vse v redu in zares sem bila vesela, da se je izšlo. Vidi se, da imamo drese kot nacija 'poštimane', marsikatera nacija pa je imela pri tem veliko več napak. Ampak s tem se ne bom obremenjevala," pa je razložila minulo zima najboljša skakalka svetovnega pokala.

Mešana ekipna tekma Javil se tudi Pahor Šport Tina z izbranimi besedami za Petra, sporočilo Janše še posebej odmeva
Komentarjev 3
  • jurij2 21:21 07.februar 2022.

    Ko so imeli nasi nepravino okovje je avrstric tolkel po sodnikih zakaj to dovolijo potem poljski cevji takaj sodniki to dovolijo.ko pa avstrici varajo pri dresih so zopet sodniki krivi da narobe merijo.vse se vrača vse se plača

Sorodne novice