Šport > Olimpijske igre
2695 ogledov

Olimpijski prvak ogorčeno: "Sploh ne želim poslušati o tem"

Aleksandr Boljšunov Epa
Eden najboljših smučarskih tekačev vseh časov je obračunal z nekaterimi novinarji v Pekingu.

Rus Aleksandr Boljšunov je osvojil zlato olimpijsko medaljo v Pekingu v skiatlonu, prvo na teh igrah za smučarske tekače.

Po 15 km v klasični in nato 15 km v prosti tehniki je bil drugi njegov rojak Denis Spicov z minuto in 11 sekundami zaostanka, tretji pa Finec Iivo Niskanen (+2:00,2). Edini slovenski predstavnik Miha Ličef je osvojil 56. mesto.

Aleksandr Boljšunov | Avtor: Epa Epa
Novopečeni olimpijski prvak, ki velja za enega najboljših smučarskih tekačev vseh časov, je moral na novinarski konferenci po zmagi odgovarjati na vprašanja o razširjenosti uporabe prepovedanih poživil med ruskimi športniki, kar se mu je zdelo nesprejemljivo.

"Olimpijski prvak ne postaneš kar tako čez noč. V preteklih letih sem se dokazoval na vsaki tekmi, vedno sem se boril in dosegal dobre rezultate. Ko slišim besedo doping, se kar malo izklopim. Sploh ne želim poslušati o tem. Tukaj tekmujemo čisti športniki, ki smo tudi redno testirani. Ni prav, da moramo odgovarjati na takšna vprašanja. Rezultati ne padejo iz neba, vložiti je potrebno leta in leta treninga. Pridite si pogledat kakšen trening. Ko boste videli, kako treniramo, nas ne boste več spraševali takšnih neumnost," je odvrnil 25-letni Rus.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.