Šport > Zimski športi
5009 ogledov

Neverjetno, kaj je uspelo Urši Bogataj, njenega dosežka ne more preseči nihče!

Urša Bogataj Profimedia
Ni več dvomov, Urša Bogataj je velika junakinja letošnjih Olimpijskih iger!

Ko je pred dvema letoma na začetku sezone slovenski kolesarski as Primož Roglič zmagoval kot za stavo ter dobil čisto vsako etapno dirko, katere se je lotil, mu je Eurosportov komentator Carlton Kirby nadel vzdevek "Gospod 100 %".

In če smo Slovenci do sedaj imeli "Gospoda 100 %", smo sedaj dobili še "Gospodično 100 %". Govorimo seveda o fantastični Urši Bogataj, kateri je uspel neverjeten dosežek, katerega se praktično ne da izboljšati. Urša je namreč na letošnji Olimpijskih igrah dobila zlato medaljo v čisto vseh disciplinah, v katerih je lahko nastopila.

Križnar, Bogataj, Prevc, Zajc Popolna prevlada Šport Slovenija na kaotični tekmi povozila vso konkurenco

Na žalost nekoliko staromodni MOK (Mednarodni olimpijski komite) še vedno ne omogoča, da bi se dekleta za olimpijske medalje pomerila tudi na veliki skakalnici, prav tako ni na sporedu niti ženske ekipne tekme, kjer bi seveda Slovenija ponovno bila prvi favorit za zlato.

So pa letos prvič v zgodovini organizirali na Olimpijskih igrah tudi tekmo mešanih ekip in slovenska šampionka je tako postala prva skakalka v zgodovini, ki se lahko pohvali s kar dvema zlatima medaljama z enih Iger. Da pa so Olimpijske igre v Pekingu resnično zgodovinske za Slovenijo, je poskrbela še Nika Križnar, ki je ob Bogatajevi edina skakalka v zgodovini, ki se z enih Iger vrača s kar dvema medaljama. Nika je namreč bronu s posamezne tekme danes dodala še zlato z mešane ekipne tekme.

tina maze kolajna soči olimpijske igre | Avtor: Reuters Reuters

Je pa Urša Bogataj v vsega treh dneh na večni lestvici na prvem mestu ujela tudi legendarno Tino Maze, saj sta edini Slovenki v zgodovini s kar dvema zlatima Olimpijskima medaljama. Urša je namreč ponovila uspeh Korošice iz leta 2014, ko se je iz Sočija vrnila s kar dvema zlatima medaljama.

 

                    Z  S  B skupno
--------------------------------------------------------
Tina Maze     alpsko smučanje   2  2  0  4
Urša Bogataj   smučarski skoki   2  0  0  2
Iztok Čop     veslanje       1  1  2  4
Peter Prevc    smučarski skoki   1  1  1  3
Luka Špik     veslanje       1  1  1  3
Primož Kozmus   atletika       1  1  0  2
Rajmond Debevec  strelstvo      1  0  2  3
Tina Trstenjak  judo         1  1  0  2
Nika Križnar   smučarski skoki   1  0  1  2
Urška Žolnir   judo         1  0  1  2
Vasilij Žbogar  jadranje       0  2  1  3
Žan Košir     deskanje na snegu  0  1  1  2
 
Komentarjev 1
 • Kmodri 18:06 07.februar 2022.

  Itak delajo zase...