Šport > Olimpijske igre
269 ogledov

Slovenija z močno zasedbo po novo odličje

Timi Zajc Profimedia
Slovenske skakalce danes na olimpijskih igrah v Pekingu čaka nov boj za kolajne, saj je na sporedu tekma mešanih ekip.

Na generalki v Willingenu je Slovenija zanesljivo zmagala, resda v drugačni postavi, kot bo nastopila danes ob 12.45. V ekipi bodo olimpijska prvakinja Urša Bogataj, bronasta Nika Križnar, četrti Peter Prevc in deveti Timi Zajc.

Slovenski skakalci na teh zimskih igrah v skakalnem centru Zhangjiakou na srednji napravi nizajo uspeh za uspehom. Na uvodni tekmi teh iger je Urša Bogataj osvojila naslov olimpijske prvakinje, Nika Križnar pa je bila bronasta. Povsem blizu kolajne je bil na nedeljski tekmi skakalcev tudi Peter Prevc, a je za las končal na nehvaležnem četrtem mestu.

Peter Prevc | Avtor: Profimedia Profimedia
Prav Križnarjeva bo danes edina v slovenski četverici, ki je na generalki za OI v nemškem Willingenu z veliko prednostjo zanesljivo slavila zmago na tekmi mešanih ekip. Takrat so ob njej skakali Ema Klinec, Cene Prevc in Anže Lanišek, današnji nastop pa si je seveda priborila še Bogatajeva ter četrti Peter Prevc in deveti Timi Zajc.

Junak slovenskega tabora na nedeljski tekmi Peter Prevc, ki je bil precej potrt, ko je zgolj za pol točke zaostal za svojo tretjo olimpijsko kolajno - dve ima iz Sočija 2014 -, opozarja, da je lahko biti favorit na papirju, precej težje pa je to tudi potrditi na tekmi.

"Na tekmah mešanih ekip smo bili Slovenci že večkrat favoriti, pa smo bili na koncu ponavadi tako razočarani, kot sem danes jaz. Zato se mora vsak osredotočiti na svoje skoke, potem pa bomo videli, kakšne volje se bomo tu pogovarjali," je po posamični tekmi za STA dejal Peter Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice