Šport > Zimski športi
24198 ogledov

Tudi Peter Prevc na robu solza spregovoril o sodnikih

Peter Prevc Epa
Prevcu so tokrat olimpijsko medaljo odnesle nekoliko (nezasluženo) slabše sodniške ocene.

Slovenskemu smučarskemu skakalcu Petru Prevcu je le pol točke zmanjkalo do tretje kolajne v karieri na olimpijskih igrah. Tokratne v Pekingu so se zanj po tekmovalni plati začele z nehvaležnim četrtim mestom, a vrhunskima skokoma. Vse to pa je bolj slaba tolažba za 29-letnika, ki je bil po tekmi precej razočaran.

Peter Prevc Za las Šport Prevc za pičle pol točke ob stopničke

"Zdajle sem kar malo potrt. Čisto malo mi je zmanjkalo in žal ..." je v prvi izjavi za TV Slovenija po tekmi solze težko zadrževal Prevc, potem ko je za malo ostal brez svoje tretje olimpijske kolajne. "Pritisk je vsekakor bil in je vedno, če si po prvi seriji drugi. Konec koncev je to moja najboljša uvrstitev v sezoni, a to nič ne pomeni," je še dejal dobitnik dveh kolajn na igrah 2014 v Sočiju.

Po tekmi je dobitnik dveh kolajn iz Sočija pred osmimi leti komaj zadrževal solze. Na poti do mešane cone in pogovora s slovenskimi novinarji pa se je že nekoliko pomiril. A le nekoliko.

Peter Prevc | Avtor: RTVSLO RTVSLO

"V bistvu je žalostno. Ostal sem praznih rok, čeprav ... Če bi bila to tekma svetovnega pokala, bi bil veliko bolj zadovoljen, kot sem zdaj. To je tekma, na kateri ni izgovorov, da bo jutri bolje, ker ne bo. Ali pa, da je še veliko tekem in se bo že sestavilo. Zelo dobro sem 'oddelal', najbolje, kot sem lahko, vendar včasih to ni dovolj," je v prvem odzivu dejal najstarejši od bratov Prevc.

Tudi njega so tako kot glavnega trenerja Roberta Hrgoto in še številne skakalne strokovnjake zmotile sodniške ocene v drugi seriji. "Dobil sem točko in pol manj kot za prvi skok ter točko in pol manj kot Manuel Fettner. Ne vem, to se dogaja," je razlagal s kislim nasmeškom na obrazu.

Peter Prevc Slovenija ogoljufana Šport Bes strokovnjaka: "Krivi so sodniki! Sodniki so Petru odvzeli medaljo!"

Čakanje na drugi nastop ga ni zmedlo. To je pripisal izkušnjam iz kariere, v kateri je doživel, tako rekoč, vse. "Dobro je bilo, veliko časa sem imel do drugega nastopa. V kabini sem ohranjal mirnost, da ne zbezljam, ter osredotočenost, da ostanem 'napaljen'. Hitro te sicer lahko začne črvičiti, čeprav če si mlajši, se morda ne zavedaš velikosti iger in ti je lahko po tej strani lažje," je dodal.

Skoka sta bila tako po njegovih kot besedah trenerja odlična, a vendar bi lahko bilo bolje, dodaja danes najboljši Slovenec. "Zmeraj se da še bolje. Trije so bili boljši, torej se da. Kaj pa je bilo narobe, bi bilo treba zelo dobro pogledati na analizi."

Urša Bogataj, NIka Križnar Favoriti Šport Znana četverica za tekmo mešanih ekip

Analiza bo hitra, saj ga že v ponedeljek skupaj s Timijem Zajcem čaka tekma mešanih ekip. Proti njej še ne pogleduje, a v isti sapi opozarja na preteklost. "Ne gledam še proti jutri. Najprej moram priti do kabine, da se dan konča. Na mešanih tekmah smo bili Slovenci že favoriti, pa smo bili na koncu ponavadi tako razočarani, kot sem jaz danes. Zato se mora vsak osredotočiti na svoje skoke, potem pa bomo na koncu videli, kakšne volje se bomo tukaj pogovarjali," je še povedal razočarani Prevc.

Poleg obeh omenjenih skakalcev bosta na ponedeljkovi mešani ekipni tekmi (12.45) skakali še junakinji sobotnega dne na skakalnici v Zhangjiakouju, zlata Urša Bogataj in bronasta Nika Križnar.

Komentarjev 7
  • jakec42 18:23 06.februar 2022.

    Ja ste kot Srbi vsega so krivi drugi,naj bi skočil meter dlje pa bi bilo vse v redu,kaj pa bi bilo če bi vsem skakalcem bili krivi sodniki,ne pa sami!

  • suineg7878 18:16 06.februar 2022.

    Bil je 3.5m krajsi od Kubackega... Ne vem cemu sedaj krokodilje solze. Skocil bi vsaj toliko kot Kubacki in game over.

  • marko345 17:54 06.februar 2022.

    Ja Peter sodniki so te oškodovali. Če bi skakal za Nemčijo bi medajlo imel, sigurno.

Sorodne novice