Šport > Olimpijske igre
3528 ogledov

Branilec olimpijskega zlata ostal brez tekme

Eric Frenzel Epa
Nemška reprezentanca v nordijski kombinaciji je doživela velik udarec za sredino tekmo na srednji skakalnici v Pekingu.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, sta zaradi pozitivnih testov na novi koronavirus brez nastopa na omenjeni preizkušnji ostala Eric Frenzel in Terence Weber.

Tekmovalca morata za vrnitev v ekipo imeti dva negativna zaporedna testa pred iztekom 10-dnevne osamitve in en negativen test po tem obdobju.

Frenzel je trikratni olimpijski prvak v nordijski kombinaciji, trenutno pa peti v skupnem seštevku svetovnega pokala. Weber je sedmi v svetovnem pokalu. V tem sicer vodi Norvežan Jarl Magnus Riiber, a je tudi nastop prvega favorita vprašljiv zaradi okužbe z novim koronavirusom.

Nordijske kombinatorce po sredini tekmi na srednji skakalnici nato čakata še posamična (15.) in ekipna (17. februarja) tekma na veliki skakalnici.

Na prejšnjih olimpijskih igrah so smetano pobrali prav nemški kombinatorci, Frenzel je dobil tekmo na srednji skakalnici, Johannes Rydzek na veliki, Nemci pa so bili najboljši tudi na ekipni preizkušnji.

Od Slovencev bo na olimpijskih igrah v Pekingu tekmoval Vid Vrhovnik.

Nadrealistično Šport S Kitajci ni šale: "Ljudje testirne kabine zapuščajo v solzah"

Novih 45 okužb v Pekingu

Organizatorji zimskih olimpijskih iger so prvi uradni tekmovalni dan sporočili, da so zaznali novih 45 okužb z novim koronavirusom. Med temi je bilo 25 okužb med tekmovalci oziroma člani delegacij.

Od 23. januarja so tako organizatorji odkrili 353 pozitivnih testov.

Vsi udeleženci, športniki, spremljevalci, novinarji in tudi delavci organizacijskega komiteja iger ter člani mednarodnih športnih zvez, ki sodelujejo pri projektu, se morajo na virus testirati dnevno.

Okuženi, ki ne kažejo bolezenskih znakov, morajo v izolacijo, ki jo lahko zapustijo, če v razmaku najmanj 24 ur opravijo dva negativna testa PCR, po desetih dneh izolacije zadostuje en negativni test.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.