Šport > Zimski športi
9196 ogledov

Oglasili so se predsednik, Počivalšek in Fajonova, to pa je sporočila Tina Maze

Smučarske skakalke Profimedia
Ne tekmi smučarskih skakalk se je zgodilo, da je bil prvič več kot en slovenski športnik ali športnica na olimpijskem odru za zmagovalce in isti tekmi. Uspeh Bogatajeve in Križnarjeve pa sta dopolnili še Klinčeva in Rogljeva, saj so vse štiri Slovenke končale v prvi deveterici. Seveda so se uspeha razveselili številni pomembni slovenski obrazi.

Slovenki Urša Bogataj in Nika Križar sta na zimskih olimpijskih igrah v centru Zhangjiakou poskrbeli za zgodovinski slovenski uspeh. Bogatajeva je postala olimpijska prvakinja v smučarskih skokih na srednji napravi, Križnarjevapa je bila tretja. Tudi Ema Klinec (5. mesto) in Špela Rogelj (9. mesto) sta končali v deseterici.

Urša Bogataj "Ne dojemam še" Šport To se v zgodovini še ni zgodilo

To sta prvi medalji za Slovenijo na letošnjih ZOI. Bogatajeva je po Tini Maze postala prva Slovenka z zlato medaljo na ZOI, kjer ima Slovenija po zaslugi Križnarjeve zdaj 13 bronastih odličij. Število medalj v smučarskih skokih se je povzpelo na pet.

In prav omenjena Mazejeva je bila ena izmed prvih s čestitko na račun naših skakalk: "Noroooo! Bravo dcve!!!!!" je zapisala prva slovenska zlata zimska olimpijka, čestitkam pa so se pridružili tudi številni drugi znani Slovenci. Čestitke so deževale z vseh strani.

Komentarjev 13
  • ico8 19:14 05.februar 2022.

    Zurnalcek pokvarjeni, cestitke Janse ste pa spregledali, ker jemljete novice samo od 24kur in podobnih sado-mazo LGBDQ... mladinskotrzaskobancnih in ciprskopodobnih financiranih WC poloznic, na malih podmiznih listicih!

  • timja 16:26 05.februar 2022.

    prajminister pa niso izrekli čestitke, ker oni čestitajo drugo uvrščenim

  • Avatar Leon
    Leon 16:12 05.februar 2022.

    Ekipa za protokolarni skupinski posnetek se zbira .

Sorodne novice