Šport > Zimski športi
19351 ogledov

V karanteni tudi prvi favorit za zlato olimpijsko medaljo

Jarl Magnus Riiber Epa
V karanteni tudi Jarl Magnus Riiber!

Norveški nordijski kombinatorec Jarl Magnus Riiber, prvi favorit za zlato kolajno na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, je zapisala nemška tiskovna agencija dpa.

Štiriindvajsetletni Riiber je po poročanju norveške tiskovne agencije NTB, ki se sklicujejo na norveški olimpijski komite, že v karanteni.

Jarl Magnus Riiber | Avtor: Epa Epa

Riiber je skupni zmagovalec svetovnega pokala v sezonah 2018/19, 2019/20 in 2020/21. V tej sezoni je dosegel osem zmag na tekmah za svetovni pokal, prvi poraz je doživel na nedavni tekmi v Seefeldu.

Riiber ima še vedno možnosti, da nastopi na sredini tekmi, do samega tekmovanja pa mora predložiti dokaze o dveh negativnih PCR-testih.

Le nekaj ur pred tem so iz norveškega olimpijskega tabora v kitajski prestolnici sporočili, da je bil pozitiven tudi Riiberjev rojak Simen Krüger, ki je pred štirimi leti v Pyeongchangu osvojil naslov olimpijskega prvaka v skiatlonu.

Klemen Kosi Poln očitkov Šport Niso ga vzeli na Olimpijske, zdaj razočaran udaril po Smučarski zvezi Slovenije Simen Krüger Šok! Šport Okužen tudi aktualni olimpijski prvak, konec je sanj o obrambi naslova
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice