Šport > Olimpijske igre
23656 ogledov

Ob prihodu na Kitajsko pozitivna še ena Slovenka

slovenska olimpijska reprezentanca Peking 2022 Reševalni pas/Twitter
Nova okužba v slovenskem taboru in obenem sprememba na otvoritveni slovesnosti.

Na prizorišče olimpijskih iger v Pekingu je danes pripotovala največja slovenska odprava doslej. Žal tudi tokrat ni šlo brez zapletov; na testiranju na novi koronavirus je bila pozitivna tekačica Eva Urevc, ki je tik pred odhodom na Kitajsko prebolela covid-19, je sporočil Olimpijski komite Slovenije.

"Tekačica Eva Urevc je bila ob prihodu na letališče pozitivna, saj je tik pred odhodom na Kitajsko prebolela covid. Danes zvečer je tako opravila še en test in rezultati naj bi bili znani jutri zjutraj po kitajskem času. Želimo in upamo, da bo njen proces testiranja enak kot pri Boštjanu Božiču, trenerju alpske smučarke Andreje Slokar, ki je bil ob včerajšnjem prihodu prav tako pozitiven. Tudi on je prebolevnik; po dveh negativnih testih se sedaj brez težav giblje po olimpijski vasi," je zapisal OKS.

Marita Kramer Peking 2022 Šport Najboljša skakalka te zime ostala brez OI

V izolacijskem hotelu, kamor bo napotena tudi Urevčeva, če ne bo na naslednjih dveh testih negativna, sta trenutno dva člana slovenske odprave - deskar Žan Košir in serviser Darko Centrih.

Ostali člani reprezentance, ki so že na prizorišču, so zdravi in negativni. Včeraj zvečer so se v olimpijsko vas Yanqing vselili vsi alpski smučarji z izjemo Ilke Štuhec, Maruše Ferk Saioni, Neje Dvornik in Žana Kranjca, ki v Peking prihajajo v prihodnjih dneh. Danes so v olimpijsko vas Zhangjiakou prispeli biatlonci ter skakalci.

Namesto Žana Koširja, ki je bil prvotno predviden kot eden od dveh nosilcev slovenske zastave na odprtju olimpijskih iger v Pekingu, a je še vedno v izolaciji zaradi okužbe z novim koronavirusom, bo to nalogo opravil Rok Marguč, je sporočil Olimpijski komite Slovenije.

"Rok je izkušen vrhunski športnik, letošnje olimpijske igre bodo že njegove četrte po vrsti. Nekdanji svetovni prvak v paralelnem slalomu ter dobitnik srebrne in bronaste kolajne v paralelnem veleslalomu bo tako skupaj z alpsko smučarko Ilko Štuhec v petek, 4. februarja, na čelu slovenske olimpijske reprezentance vkorakal na stadion Ptičje gnezdo," je dodal OKS.

Komentarjev 2
  • radovednica 08:28 02.februar 2022.

    A sam še Mahušo Fehk Sajasto čakamo, da bo fasala, da vsaj ne bo delala shamote tam s 35. mestom med 36-imi sodelujočimi? Ubogi revčki, le kje hodijo, da to fašejo? A prodajajo v kioskih? Mogoče pa morajo na infekcijsko, ...prikaži več k Logarci, ona ima to kar v vrečkah...bedniki.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 17:50 01.februar 2022.

    a brise jemljejo iz anusa

Sorodne novice