Šport > Zimski športi
24425 ogledov

Trem avstrijskim zvezdnicam prepovedali vstop na letalo za Peking

Avstrijske Olimpijke Profimedia
Avstrijski čarter za Peking je poletel brez treh odličnih športnic, katerim niso dovolili vkrcanja.

Smučarska tekačica Teresa Stadlober, alpska smučarka Katharina Gallhuber in tekmovalka v bobu Katrin Beierl danes s čarterskim letom avstrijskega olimpijskega komiteja niso odpotovale na olimpijske igre v Peking, kot je bilo sprva načrtovano. Razlog, da so ostale doma, so bile nejasnostmi z njihovimi testi na okužbo z novim koronavirusom.

Vrednosti so v izvidu Beierlove, ki je pravkar prebolela covid-19, še vedno preveč nihale, za Stadloberjevo in Gallhuberjevo pa je treba zadnje rezultate testov še natančno oceniti in ovrednotiti, da bi odpravili vsakršen dvom, so sporočili iz avstrijskega olimpijskega komiteja, poroča tiskovna agencija APA.

Avstrijske Olimpijke | Avtor: Profimedia Profimedia

"Previdnost je glavna prednostna naloga, zlasti na čarterskem letu, kjer imamo na krovu številne potnike," je navedel šef avstrijske olimpijske misije na Kitajskem Christoph Sieber. Avstrijski olimpijski komite je pred čarterskim letom še enkrat poslal na test za okužbo skoraj 150 članov delegacije.

"Vsak posamezen primer zelo natančno preučimo in nato skupaj s športniki sprejemamo odločitve, ki so čim bolj individualno prilagojene. Tveganje, da bi Beierlova na Kitajskem pristala v karanteni, bi bilo trenutno preveliko. Radi bi ji prihranili to izkušnjo," je dejal glavni zdravnik avstrijskega olimpijskega komiteja Bernhard Unterkofler.

Avstrijske Olimpijke | Avtor: Profimedia Profimedia

Olimpijski komite Slovenije pa je danes potrdil, da je bil na okužbo z novim koronavirusom po prihodu v Peking pozitiven slovenski deskar na snegu Žan Košir, nosilec treh olimpijskih kolajn, ki so ga ob Ilki Štuhec izbrali za slovenskega zastavonošo na odprtju iger 4. februarja v Pekingu. Košir je po potrjeni okužbi v izolaciji v posebnem hotelu na Kitajskem.

žan košir Peking 2022 Šport Prvi Slovenci v vasi, še druga okužba med njimi
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.