Gorenjska
590 ogledov

Barve kranjskih klubov v Pekingu zastopa 9 športnic in športnikov

Peking 2022 Profimedia
Komisija za izbor športnih priznanj v Mestni občini Kranj (MOK) je izbrala najboljše športnice, športnike, športne delavke in delavce Kranja za leto 2021. Nekaj od njih pa čaka nastop na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu.

Velike športne plakete za leto 2021 prejmejo športnice in športniki z mednarodnim rezultatom, ki ustreza vsaj kriterijem za pridobitev statusa športnika mednarodnega razreda. V letu 2021 je bilo takšnih 21, to so karateistka Tjaša Ristić (Karate klub Kranj), športni plezalci Mia Krampl, Anže Peharc (oba Alpinistični odsek Planinskega društva Kranj) in Lučka Rakovec  (Plezalni klub FA), alpinistka Sara Jaklič (AO PD Kranj), smučarski skakalci Peter Prevc, Cene Prevc, Domen Prevc, Žiga Jelar (vsi Smučarski klub Triglav Kranj), smučarska tekača Anamarija Lampič in Janez Lampič, biatlonca Alex Cisar in Polona Klemenčič (vsi Tekaški smučarski klub Triglav Kranj), telemark smučar Jure Aleš (Telemark klub Kranj) in plavalec Peter John Stevens (Plavalni klub Triglav Kranj).

Med dobitniki velikih plaket so tudi športni delavci z visokimi jubileji. Kegljaški klub Triglav Kranj je prejel veliko plaketo za 70 let delovanja, Aleksander Čimžar, Jože Simčič in Marija Simčič za 40 let delovanja v športu, Janez Zelnik za 30-letni jubilej (vsi štirje so dejavni v Smučarskem klubu Triglav Kranj, smučarski skoki in nordijska kombinacija) ter Marko Klančar iz Smučarsko akrobatskega kluba Kranj za 25 let delovanja v športu.

Podelili so še 45 športnih znakov in enega ekipnega, tovrstno priznanje pripada športnicam in športnikom, ki so v mladinski in članski konkurenci osvajali naslove državnih prvakov. Male športne plakete pa so si prisvojili tekmovalke in tekmovalci v mladinski in kadetski kategoriji za rezultat, ki ustreza kriterijem za pridobitev statusa športnika perspektivnega razreda. Takšnih je bilo trinajst.

»Vaša predanost, vztrajnost, trdo delo in ljubezen do športa so občudovanja vredni. Legendarni kranjski alpinist Nejc Zaplotnik, ki bi letos dopolnil 70 let, je nekoč dejal: 'Cilj z vsakim kančkom napora pridobi vrednost.' Noben vaš napor ni bil zaman. Če se rezultat še ni pokazal, se še bo; z vrhunsko uvrstitvijo ali mentalno močjo. Le ostanite zvesti temu, kar imate tako radi – vašemu poslanstvu,« je športnicam in športnikom, ki uspešno zastopajo kranjske klube, v zapisu ob prejemu priznanj sporočil župan MOK Matjaž Rakovec.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

Barve kranjskih klubov bo na olimpijskih igrah zastopalo 9 športnic in športnikov

Pred vrati pa je vrhunec letošnje zimske športne sezone. Peking in Kitajska bosta namreč od 4. do 20. februarja 2022 gostila Zimske olimpijske igre. Predstavniki in predstavnice kranjskih klubov se bodo na olimpijskem prizorišču dokazovali v štirih panogah: Miha Hrobat v alpskem smučanju, Živa Klemenčič in Polona Klemenčič v biatlonu, Peter Prevc in Cene Prevc v smučarskih skokih ter Anamarija Lampič, Anja Mandeljc, Anita Klemenčič in Janez Lampič v smučarskem teku.

»Med prejemniki plaket ste tudi aduti za olimpijska odličja, ki jih bodo podeljevali februarja na Kitajskem, tudi v mestu Zhangjiakou, s katerim se je Kranj pobratil pred kratkim. Želim vam, da na najbolj pomemben dan v zadnjih štirih letih pokažete, kar znate. Verjamemo v vas in vas podpiramo,« je tekmovalkam in tekmovalcem zaželel veliko uspeha župan Rakovec. Večina športnic in športnikov iz kranjskih klubov bo tekmovala v pobratenem mestu Zhangjiakou. Rakovec je tako kitajskim kolegom v posebni video čestitki v teh dneh zaželel uspešne igre in ob tem še izpostavil: »Fotografije in posnetki olimpijskih prizorišč so prekrasni. Pri gradnji skakalnega centra, ki velja za ta čas najsodobnejšega na svetu, je sodelovalo tudi kranjsko podjetje. Veseli nas, da imamo z olimpijskim mestom Zhangjiakou posebno vez.«

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.