Šport > Zimski športi
4098 ogledov

Prvi Slovenci v vasi, še druga okužba med njimi

žan košir Profimedia
Po Koširju v izolaciji tudi Centrih.

Po pestrem prvem dnevu na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pekingu je v olimpijsko vas Zhangjiakou prispela ekipa tekačev. Štirinajst oseb, med katerimi je sedem športnikov, se je danes popoldne po lokalnem času vselilo v prostore slovenske stavbe. Dan je sicer zaznamoval pozitivni koronski test deskarskega šampiona Žana Koširja.

 

Kasneje je vodstvo olimpijske reprezentance prejelo še obvestilo, da je Koširjev serviser Darko Centrih pozitiven tudi na tretjem testu na novi koronavirus. Drugi test mu je namreč pokazal negativen rezultat.

Tudi Centrih je za zdaj brez simptomov in se počuti dobro, zato so ga premestili v izolacijski hotel, kjer se že nahaja Košir. Deskarski šampion, dobitnik treh olimpijskih kolajn iz Sočija 2014 in Pyeongchanga 2018, je oddal pozitivni test po prihodu na Kitajsko. Tudi ponovni test je pri slovenskem olimpijcu potrdil koronsko okužbo.

Če ne zboli oziroma ne kaže znakov bolezni, mora športnik ostati v izolaciji, dokler v razmaku najmanj 24 ur nima dveh negativnih PCR-testov.

Vsi preostali člani slovenske ekipe v Pekingu, med katerimi danes ni bilo Eve Urevc in Anite Klemenčič, ki bosta zaradi okužbe s koronavirusom na prizorišče prispeli v prihodnjih dneh, se počutijo dobro, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

Sicer je olimpijska vas Zhangjiakou ena izmed treh, kjer bodo do zaključka iger bivali najboljši zimski športniki na svetu. V omenjeni vasi bo nastanjen večji del slovenske reprezentance z izjemo alpskih smučarjev, ki bodo bivali v vasi Yanqing, ki je od Zhangjiakouja oddaljena slabih 70 km.

Na prizorišču olimpijskih je trenutno sicer zelo mrzlo, s temperaturami tudi 20 stopinj Celzija pod ničlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice