Šport > Olimpijske igre
1733 ogledov

Slovenski deskarski as na Kitajskem naravnost v izolacijo

žan košir pyeongchang Epa
Slovenski deskar Žan Košir pozitiven na okužbo z novim koronavirusom.

Slovenski deskar na snegu, sicer dobitnik treh olimpijskih kolajn, Žan Košir, je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, so danes potrdili v vodstvu slovenske olimpijske reprezentance. Košir je oddal pozitivni test ob prihodu na Kitajsko. Tudi ponovni test je pri slovenskem olimpijcu potrdil okužbo z novim koronavirusom.

Klemen Bauer Izpoved našega asa Šport Pred dnevi zaradi cepiva zavrnil Olimpijske igre, zdaj odprl srce

žan košir | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

"Vodstvo olimpijske reprezentance je sledilo navodilom organizatorja ter športnika izoliralo. V poznih večernih urah je sledil ponovni test, ki je potrdil okužbo z novim koronavirusom. Sedaj sledi obvezni protokol, ki narekuje izolacijo športnika v posebnem hotelu, opremljenim z internetom, telovadnico, prostori za športnike in prostočasne aktivnosti. Športnik mora ostati v izolaciji, v kolikor ne kaže nobenih simptomov, dokler dva PCR-testa ne pokažeta negativnega izvida v razmaku najmanj 24 ur," so sporočili iz slovenske olimpijske delegacije.

Sicer se počuti dobro in za zdaj ne kaže nobenih simptomov, so sporočili iz slovenskega tabora. Poleg Koširja je bil pozitiven tudi serviser ekipe, Darko Centrih.

Košir je bil skupaj z alpsko smučarko Ilko Štuhec izbran za nosilca slovenske zastave na odprtju zimskih olimpijskih iger 4. februarja na stadionu Ptičje gnezdo v Pekingu.

Eden najuspešnejših olimpijcev

Sedemintridesetletni Tržičan je med najuspešnejšimi slovenskimi zimskimi olimpijci ter eden najboljših deskarjev v alpskih disciplinah na snegu. Ima svojo lastno ekipo, ki jo tudi vodi.

Na igrah leta 2014 v Sočiju je osvojil srebro v paralelnem slalomu ter bron v paralelnem veleslalomu, z iger v Pyeongchangu 2018 pa je domov prinesel bron v paralelnem veleslalomu.

Kvalifikacije moških v paralelnem veleslalomu, v katerem bodo Slovenijo zastopali Košir, Tim Mastnak in Rok Marguč, so na sporedu čez 12 dni; v torek, 8. februarja.

Manjši del slovenske reprezentance v Pekingu

V četrtek so na Kitajskem uradno odprli tri olimpijske vasi v Pekingu, okrožju Yanqing in Zhangjiakouju, kamor je prispel tudi manjši del slovenske olimpijske reprezentance.

Kitajsko mesto Zhangjiakou bo prizorišče olimpijskih bojev v biatlonu, smučarskih skokih, smučarskem teku, nordijski kombinaciji. V snežnem parku Genting pa se bodo vrstila tekmovanja v deskarskih disciplinah ter smučanju prostega sloga z izjemo akrobatskih skokov.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:23 28.januar 2022.

    Žal mi ga je,pa vendar ne morem mimo tega, kako so cepljeni kot po tekočem traku vsi pozitivni!!!

Sorodne novice