Šport
39614 ogledov

Športni svet v šoku: koronavirus vzel olimpijskega prvaka, ki se ni želel cepiti

Szilveszter Csollany Epa
Umrl je olimpijski prvak iz Sydneya 2000.

V komaj 52. letu starosti je umrl nekdanji gimnastični olimpijski prvak, "kralj gimnastičnih krogov", Madžar Szilveszter Csollany. Kot poročajo madžarski mediji, je nekdanji telovadec prejšnji mesec moral v bolnišnico zaradi novega koronavirusa, ves ta čas preživel na intenzivnem oddelku, v ponedeljek pa je bila bolezen zanj tudi usodna.

Csollany je na olimpijskih igrah leta 2000 v Sydneyju osvojil zlato na krogih, štiri leta pred tem je bil v Atlanti srebrn. Leta 2002 je v Debrecenu osvojil naslov svetovnega prvaka, bil pa je tudi evropski prvak leta 1998 v Sankt Peterburgu. Leta 2004 je končal kariero in se posvetil delu z mladimi telovadci.

Csollany je sicer imel na Madžarskem status anticepilca, čeprav je sam sebe rajši označeval za pozitivno mislečega entuziasta. Še septembra je tako preko socialnih omrežij objavljal statuse, v katerih se je norčeval iz cepiva, na koncu pa je bil prav koronavirus zanj tudi usoden. 

A sodeč po informacijah lokalnih medijev se je Csollany vendarle cepil. Razlog so bile službene obveznosti. "Ni se želel cepiti, toda ker je kot trener delal v Avstriji, v manjšem klubu v Eisenstadtu, se je moral zaščititi. To je storil zaradi otrok," neimenovani vir navaja madžarski Blikk. 

Iz istega naslova je prišla tudi informacija, da je Csollany prejel vektorsko cepivo Janssen (ena doza). Cepil se je prbližno dva tedna pred sprejemom v bolnišnico.

 

 

Komentarjev 39
  • inka 09:02 08.februar 2022.

    Baje se je dva tedna prej cepil in zato umrl ker je dobil strdek...zaradi vas lažnivih manipulativnih novinarjev, če se lahko sploh tako še imenujete, vam ljudje več nič ne verjamemo. Tudi v primeru otroka iz Italije, tudi jaz bi ...prikaži več bila v zagati katero kri naj otrok prejme. Ker o cepivih se zdaleč ni vse povedano.

  • suineg7878 21:33 25.januar 2022.

    Fičkice presstitutske https://www.marca.com/otros-deportes/2022/01/25/61efe2c2e2704e76a38b458f.html

  • Avatar pantani
    pantani 12:01 25.januar 2022.

    Banda lažnjiva novinarska, zakaj ne napišete,da se je 14 dni pred sprejetjem v bolnico CEPIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sorodne novice