Šport
1635 ogledov

Slovenka po razočaranju kariere: "Srce me boli!"

Tjaša Kysselef Facebook
Finale in s tem zgodovinski uspeh je imela na dosegu roke.

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je na 50. svetovnem prvenstvu v japonskem Kitakyushuju s 14. mestom na preskoku dosegla enega najboljših izidov za slovensko žensko gimnastiko sploh. A vseeno ostaja grenak priokus, saj bi bila brez napake pri drugem skoku zanesljiva finalistka. Lucija Hribar je nastopila v mnogoboju in zasedla 38. mesto.

Slovenski telovadki sta danes opravili kvalifikacijske nastope solidno, a obenem Kysselefova z zamujeno priložnostjo za zgodovinski uspeh, Hribarjeva pa za finale mnogoboja. Na zadnjem vrhuncu sezone je Kysselefova na svojem paradnem orodju preskoku za prvi skok prejela visokih 14 točk, drugi pa se ji je ponesrečil - vrglo jo je naprej na roke, kar je enako padcu (12,466) -, tako da je bilo sanj o finalu konec.

"Res škoda, kar srce me boli," je bil prvi odziv Kysselefove po današnjem nastopu, ki ga je končala v solzah: "Današnjo tekmo sem videla kot super priložnost za vrhunski rezultat, ki pa sem jo na žalost zapravila."

S povprečjem 13,233 je izkušena slovenska telovadka končala kot 14., četudi je bil finale tokrat zanjo povsem dosegljiv. "Sam rezultat je resda dober, ampak glede na moj današnji nastop se ne morem preveč veseliti. Prvi skok sem naredila res odlično in zanj prejela tudi najvišjo oceno kariere sploh. Pri drugem skoku pa sem prišla na konja nekoliko prenizko, zato sem trup potisnila močno naprej, misleč, da bi me sicer vrglo preveč nazaj. Nato pa me je vrglo naprej. Na žalost. Ta skok sem tudi na uradnem treningu prikazala brez težav, res dobro, tokrat pa mi ni uspel," je iz dežele vzhajajočega sonca za STA povedala 28-letna telovadka.

Dodala je, da je zelo razočarana. "Tako razočarana, tako žalostna sem, da ne morem opisati. Ne vem, če sem že kdaj šla s tekme s tako slabim občutkom," je še povedala Kysselefova in dodala, da je dejstvo, da sodi v sam svetovni vrh na tem orodju, le še dodatno olje na ogenj razočaranja.

Tjaša Kysselef | Avtor: Facebook Facebook

"Karkoli bi naredila pri pristanku drugega skoka ... en korak naprej, dva naprej, korak v stran, nazaj, čez črto, karkoli, samo da bi obstala na nogah, pa bi bila med osmerico finalistk. Take priložnosti še nisem imela," je še pojasnila najboljša slovenska telovadka in dodala, da krči v nogah, ki jih je imela zadnje tedne, niso bili razlog za njen današnji ponesrečen skok: "Tudi tu na Japonskem sem imela nekaj težav s krči, ampak danes prav nobenih. Noga je bila ogreta in dobro pripravljena. Kriva sem sama."

Trener reprezentance Andrej Mavrič je bil po tekmi, kot je dejal za STA, zelo slabe volje. "Tjaša bi danes morala skoka narediti, pa ju ni. Priložnost je bila velika, oba sva se že pred tekmo zavedala, da če naredi, je to to. A ni zdržala. Tako Tjaša kot Lucija bi se zlahka prebili v finale preskoka oziroma mnogoboja. Če bi naredili. Zato pravim zlahka, ker včasih narediš svoj maksimum, pa ti tudi to nič ne pomaga. Tukaj bi lahko imeli dve finalistki, pa smo ostali praznih rok. Lucija je namreč padla na dvovišinski bradlji in gredi in tako ostala zunaj najboljših 24. Zelo sem slabe volje," je nastope telovadk ocenil Mavrič.

Hribarjeva pa se je predstavila na vseh štirih orodjih; v mnogoboju je zbrala 47,199 točke, kar je pomenilo končno 38. mesto. Najboljši zbir ima ekipna olimpijska prvakinja iz Tokia 2020, Rusinja Angelina Melnikova (57,065). Najboljših 24 telovadk se bo v četrtek pomerilo za svetovne naslove v finalu mnogoboja.

sašo bertoncelj Labodji spev Šport Bertoncelj: "Nikakor si ne bom premislil"

Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je solidno opravil kvalifikacije na 50. svetovnem prvenstvu v Kitakyuhshuju, ki je njegova zadnja tekma kariere. Na konju z ročaji je prikazal sestavo s težavnostjo 6,1 točke, nekoliko slabša izvedba (8,033) pa mu je prinesla oceno 14,133.

Po prvem dnevu bo ostal v boju za finale. Vendar v sredo nastopi čakajo še telovadce skupin 3 do 8, kar pomeni, da bo šele takrat jasno, ali se je Bertonclju na zadnji tekmi več kot 15-letne profesionalne kariere spet uspelo prebiti med osmerico najboljših na svetu. Na SP mu je najboljši dosežek uspel s četrtim mestom leta 2014 v kitajskem Nanningu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.