Šport
185 ogledov

Nad mlado zvezdnico z rasizmom in solzivcem

Sunisa Lee Profimedia
Letos je spisala športno zgodovino, pred nekaj tedni pa je doživela neprijetno izkušnjo.

Olimpijska prvakinja v mnogoboju Američanka Sunisa Lee je bila po lastnih izjavah žrtev rasističnih žaljivk in napada s solzivcem. Zgodbo, ki jo je 18-letna telovadka razkrila v intervjuju za časnik PopSugar, danes povzemajo agencije.

Dogodek naj bi se zgodil pred nekaj tedni, ko je s prijatelji, prav tako azijskega porekla, čakala na prevoz. Skupaj z družbo je bila telovadka, doma v St. Paulu v Minnesoti, namenjena na snemanje oddaje "Dancing with the Stars" v Los Angelesu.

"Bila sem jezna, a ničesar nisem mogla narediti, saj so se storilci odpeljali naprej," je še dejala športnica in priznala, da se ob napadu ni upirala, saj "ni želela storiti ničesar, s čimer bi lahko zašla v težave".

Sunisa Lee | Avtor: Epa Epa

Leejeva se je na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu za vselej vpisala v anale, ko je na mestu olimpijske prvakinje zamenjala rojakinjo Simone Biles. 

Kot prva športnica s poreklom v ljudstvu Hmong je namreč prišla do olimpijskega zlata. Ljudstvo Hmong živi v Laosu in mati Leejeve je v otroških letih kot begunka prišla v ZDA.

Sašo Bertoncelj Konec kariere Šport Bertoncelj se v pokoju najbolj veseli ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.