Šport > Olimpijske igre
1733 ogledov

Število okužb med športniki na ZOI v Pekingu vse višje

Olimpijske igre Peking 2022 Epa
Nove okužbe pred OI v Pekingu.

Organizacijski odbor zimskih olimpijskih iger v Pekingu, ki se bodo začele 4. februarja, je sporočil, da je bilo v soboto ob prihodu na Kitajsko 23 ljudi pozitivnih na novi koronavirus, od tega 13 športnikov oziroma članov delegacij. Ob tem so zaznali še enajst okužb med tistimi, ki so že v zaprtem olimpijskem sistemu.

Dan pred tem je bilo 36 pozitivnih testov, tako da je skupna številka takšnih primerov od 23. januarja narasla na 139.

Zimske OI bodo pod strogimi pravili, kar zadeva covid-19, kar pomeni, da bodo vsi udeleženci OI, od športnikov do novinarjev, ločeni od splošne kitajske populacije.

Da bi čim prej ugotovili okužbe, mora vsak udeleženec OI v mehurčku dnevno opraviti test PCR. Vsak, ki je pozitiven, mora v izolacijo v poseben hotel. Po dveh negativnih testih PCR v razmaku vsaj 24 ur pa lahko zapusti izolacijo.

V zadnjih tednih so kitajske oblasti uvedle zaprtje v več mestih z milijoni prebivalcev.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 11:20 30.januar 2022.

    tole je malo čudno.. avstrijci niso pustili na čarter 3 svoje kandidate, ker so bili malo sumljivi, a vsi ostali nič ne pregledujejo ? pa saj na avion ne smeš brez negativnega testa. kako jim tio rata ? sicer pa ...prikaži več Janša naj še malo twita, pa bodo vsi slovenski športniki pozitivni, da bomo vedeli kdo je glavni.. nabit te kitajce na beganco, pa naredit OI v EU, malo tu malo tam, pa naj bo mir. in to zdej, mamo še 4 dni cajta. skoki v planici, hokej v nemčiji, smačanje v avstriji, bob v švici, itd.

Sorodne novice