Šport > Zimski športi
60200 ogledov

Niso ga vzeli na Olimpijske, zdaj razočaran udaril po Smučarski zvezi Slovenije

Klemen Kosi Profimedia
Klemen Kosi je slovenskim športnikom čestital za uvrstitev na Zimske olimpijske igre, obenem pa zbodel Smučarsko zvezo, zakaj tudi sam ni dobil priložnosti.

Slovenski smučar Klemen Kosi je pred leti veljal za veliki up hitrih disciplin, dosegal je že odlične rezultate, a so njegov vzpon med najboljše prevečkrat zmotili številni padci in grde poškodbe.

Tako je bilo tudi tokrat, ko je zaradi grozljivega padca v Bormiu decembra 2020 prisiljen izpustiti celo letošnje Olimpijske igre. Pa sta resnično padec in poškodba pravi razlog, da Klemen izpušča Peking? Sam je namreč prepričan, da je kriva Smučarska zveza Slovenije, ki mu sploh ni ponudila možnosti, da bi se boril za svoje tretje Olimpijske igre.

Preko Facebooka je tako čestital za uvrstitev vsem slovenskim olimpijcem, obenem pa je močno zbodel tudi vodilne pri Smučarski zvezi, saj je bil njegov zapis poln očitkov.

"Čestitam vsem, ki so uvrščeni v Olimpijsko reprezentanco, želim vam obilo uspeha in sreče na Kitajskem," je začel Kosi, preden je odprl dušo:

"Tudi sam sem imel takšne sanje, kar me je motiviralo za čim prejšnji povratek po lanskem padcu. Vsaka čast Jansrudu, da se mu je ob nedavni poškodbi uspelo pripravit za na Olimpijske Igre. Gotovo je imel popoln support in prilagojen program, ciljno načrtovan za povratek v februarju. Na vseh področjih sem trdo delal več kot leto dni tudi jaz in sicer brez sponzorjev, brez serviserja (hvala mojemu ateju, da je za to zahtevno delo poskrbel), brez stalnega trenerja, več ali manj povsem samostojno, z lastno iniciativo in vloženimi lastnimi sredstvi, vendar s ciljem in vero in sem zelo ponosen, da se mi je uspelo vrnit na sneg v tem času in po mojem prepričanju tudi pravočasno pripravit za določene preizkušnje na Olimpijskih Igrah. Na katere pa z razočaranjem in dvignjeno glavo sprejemam, da nisem bil uvrščen. Ostajam pri 2 Igrah in pri 10.mestu iz PyeongChanga, ter z manevrom, ko sem nazadnje popestril Olimpijski smuk," je zaključil Kosi.

Svojo najboljšo uvrstitev na ZOI je sicer dosegel pred štirimi leti, ko je v kombinaciji dosegel 10. mesto, superveleslalom je končal na 25. mestu, medtem ko je na smuku odstopil. 

Kosi je sicer pred začetkom sezone napovedal, da upa, da se bo novega leta vrnil na tekme ter da bo lahko pokazal, da si zasluži olimpijsko vozovnico, kot kaže pa se to ni zgodilo.

Komentarjev 2
  • Smučar1 11:22 04.februar 2022.

    Jebiga, fant je zelo veren, mogoče mu bo bog povrnil 😒🤣

  • Mildred_Smith 13:53 03.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice