Šport > Zimski športi
15274 ogledov

Okužen tudi aktualni olimpijski prvak, konec je sanj o obrambi naslova

Simen Krüger Profimedia
Z novim koronavirusom je okužen tudi olimpijski prvak v skiatlonu.

Norvežan Simen Krüger, ki je pred štirimi leti v Pyeongchangu osvojil naslov olimpijskega prvaka v skiatlonu, je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, sporočilo norveške smučarske zveze povzema francoska tiskovna agencija AFP. Krüger v nedeljo ne bo mogel braniti zlata v skiatlonu.

Krüger je okužbo staknil še pred odhodom na Kitajsko. Na nedeljski tekmi v nacionalnem biatlonskem in tekaškem centru Zhangjiakou bodo v skiatlonu, disciplini, ki je sestavljena iz 15 km v klasičnem in 15 km v prostem slugo, nastopili Johannes Klaebo, Hans Christer Holund, Sjur Roethe in Paal Golberg.

Simen Krüger | Avtor: Profimedia Profimedia

Krüger, ki je pred štirimi leti nekoliko presenetljivo osvojil olimpijsko zlato, je v tej zimi trikrat stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra v svetovnem pokalu smučarjev tekačev. Zmagal je na preizkušnjah na 15 km v prostem slogu v Davosu in Lillehamerju, kjer je bil del tudi zmagovite norveške štafete 4 x 7,5.

Med pripravami na olimpijske igre 2022 je norveško reprezentanco v smučarskem teku prizadelo več pozitivnih primerov, z novim koronavirusom so se okužili Heidi Weng, Anne Kjersti Kalva in trener Arild Monsen. Therese Johaug, ki je bila pred štirimi leti zaradi protidopinškega postopka prikrajšana za igre v Pyeongchangu, je bila v stiku, a je nazadnje v zadnjem trenutku lahko odšla na Kitajsko.

Skiatlon je olimpijska disciplina, ki je bila prvič na sporedu olimpijskih iger pred osmimi leti v Sočiju. Tekači v "boksih" kot pri formuli 1 s klasičnih smuči presedlajo na smuči za prosto tehniko, ki so krajše in drugače namazane. Pred štirimi leti so pri moških v skiatlonu vse tri kolajne osvojili Norvežani. Srebro je osvojil Martin Johnsrud Sundby, bron pa Hans Christer Holund.

Simen Krüger | Avtor: Profimedia Profimedia

Od Slovencev je za nastop v skiatlonu v nedeljo predviden Miha Ličef, ki bo nastopil na svojih prvih olimpijskih igrah. Petindvajsetletnik je pred olimpijskim krstom petkrat tekmoval v svetovnem pokalu. Najboljši izid v skiatlonu je 45. mesto na tekmi alpskega pokala pred štirimi leti v Campri v Švici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice