Šport > Olimpijske igre
1972 ogledov

Najprej je mišice napel Cene, nato še Peter Prevc

Profimedia
Brata Peter in Cene Prevc sta bila najbolje razpoložena na uvodnem merjenju moči v Pekingu.

Slovenski smučarski skakalci so opravili prve tri serije za trening pred nedeljsko tekmo na srednji skakalnici na olimpijskih igrah. Najboljša posamična izida sta pripadla Cenetu in Petru Prevcu, ki sta bila tretja v prvi oz. zadnji seriji. Dobro so skakali tudi ostali, le Anže Lanišek se je še nekoliko lovil s skakalnico v Zhangjiakouju.

Najbolj izkušeni slovenski skakalec Peter Prevc je bil na današnjem prvem dnevu za trening poleg brata Ceneta najboljši po posamičnih izidih. Ob zadnjem skoku je s 102 m zasedel tretje mesto. Pred tem pa je bil v prvi oz. drugi seriji deseti in enajsti.

Cene Prevc | Avtor: Epa Epa
Cene Prevc je bil tretji najboljši v prvi seriji za trening, ko je skočil 99,5 m. V drugo je bil nato 22., v tretje pa 20.

Tudi Lovro Kos je v tretji seriji zabeležil visoko uvrstitev, bil je četrti, pred tem pa v prvi seriji 17. oz. 14. v drugi. Njegov najdaljši skok je bil drugi, meril je 102 m.

Timi Zajc je od varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote dvakrat skočil med deseterico. V prvi seriji je bil peti, v drugi pa šesti. Tretji skok je končal na 19. mestu. Najdaljši je bil njegov drugi skok, in sicer 99,5 m.

Na srednji skakalnici v Zhangjiakouju se je danes najbolj lovil Anže Lanišek. Najboljši slovenski skakalec te zime je najvišje zmogel v prvi seriji, ko je bil 21. V drugi je končal na 32., v tretji pa z najdaljšim svojim skokom dneva 96 m na 23. mestu.

Na prvem uradnem skoku za trening na skakalnicah, ki nosijo velik slovenski pečat, saj je velik del zaključnih del opravilo kranjsko podjetje Mana Original, je imel najboljši izid Avstrijec Manuel Fettner s 101 m. Druga serija je pripadla Norvežanu Halvorju Egnerju Granerudu, ki je skočil 103,5 m. V tretji seriji je presenetljivo najboljši dosežek uspel Rusu Jevgeniju Klimovu s 101,5 m dolgim skokom.

Zaradi okužbe z novim koronavirusom bosta morala tekmo po televiziji spremljati Norvežana Daniel Andre Tande in Johann Andre Forfang.

V petek bosta na sporedu še en trening, preden se bodo skakalci in skakalke podali na slovesno otvoritev iger (13.00). Skakalce tri serije čakajo ob 7. uri po slovenskem času. Tri ure prej bodo skakale še ženske.

Kvalifikacije za moško tekmo na srednji skakalnici bodo v soboto ob 7.20, tekma pa bo v nedeljo ob 12. uri po slovenskem času. Ženske bodo na srednji skakalnici tekmovale v soboto ob 11.45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice