Šport > Zimski športi
50342 ogledov

Kilde ni navdušen nad neprijetno situacijo s Shiffrinovo

Mikaela Shiffrin Epa
Najbolj znan parček v karavani belega cirkusa se bo moral v času olimpijskih iger v Pekingu izogibati telesnemu stiku.

Olimpijske igre v Pekingu bodo zelo zanimiva izkušnja za Aleksandra Aamodta Kildeja in njegovo izbranko Mikaelo Shiffrin.  Norvežan in Američanka, ki v svetovnem pokalu običajno tekmujeta na ločenih lokacijah, bosta naslednja dva tedna in pol preživela v olimpijski vasici Yanqing, kjer pa bo njuno druženje omejeno zaradi strogih pravil v zvezi s preprečevanjem širjenja okužbe s covidom-19.

Kilde, aktualni drugi smučar sveta in glavni favorit za zlato v obeh hitrih disciplinah, je priznal, da ni pretirano navdušen nad bivalno ureditvijo v Pekingu. Po eni strani ga prisotnost izbranke navdaja s pozitivnimi občutki, po drugi pa mu zaradi proticovidnih omejitev vse skupaj predstavlja dodaten stres.

Kilde Shiffrin | Avtor: Instagram Instagram
"Vsi mi govorijo 'super, zdaj bosta lahko veliko časa preživela skupaj, verjetno je lepo, da jo imaš ob sebi'. Pravzaprav je zaradi omejitev to kar nadloga, saj morava biti oba zelo previdna. Vse skupaj je malce neprijetno. Vidiva se, vendar se ne smeva dotakniti ali skupaj preživljati časa," je potožil Norvežan, nato pa v isti sapi priznal, da ima njena bližina tudi določene prednosti. "Lepo je, da je tukaj ob meni. Lahko jemo skupaj, to sploh ni problem. Saj uživava, ni pa to druženje nič posebnega," je pojasnil.

Zaradi strogih omejitev v Pekingu morajo vsi udeleženci iger ves čas nositi masko in se zadrževati znotraj mehurčka. Prav tako so podvrženi dnevnemu testiranju, druženja med športniki pa so omejena, zato zaljubljenca večinoma komunicirata prek videotehnologije.

"Drživa se enake rutine kot vedno, slišiva se prek videklicev. Zelo morava biti previdna. Če se eden od naju okuži, so lahko posledice katastrofalne. Pogovarjava se o najinih občutkih, izkušnjah, odločitvah. Tudi o smučanju govoriva, vendar ne greva v tehnične podrobnosti. Vsak dan mi pošlje kakšen posnetek. Še vedno se spoznavava," je povedal Kilde.

Na vprašanje, kako bosta preživela valentinovo, je 29-letnik odvrnil. "Verjetno ga bom preživel s svojim sostanovalcem. To je 14. februar, ne? Nisem prepričan, če bom še vedno tukaj. Verjetno nič posebnega ... no, morda pa bo vsaj malce posebno."

Kar zadeva rezultatska pričakovanja, je Kilde optimističen. "Imam možnost, da dosežem dober rezultat, vendar na igrah se lahko marsikaj zgodi. Čutim nekaj pritiska, vendar nič več kot na drugih tekmah. Letos sem že smučal pod pritiskom in dosegal dobre rezultate," je zaključil norveški specialist za hitre dicispline.

Aleksander Aamodt Kilde | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice