Šport > Zimski športi
26435 ogledov

Natanko leto po grozljivem padcu nova huda poškodba

Urs Kryenbühl Epa
Osemindvajsetletni Švicar je zaradi poškodbe medenice že prestal operacijo v Zürichu.

Švicarski alpski smučar Urs Kryenbühl se je v četrtek poškodoval v padcu na superveleslalomu za evropski pokal v Saalbach-Hinterglemmu v Avstriji. Smučar je utrpel poškodbo medenice, je v petek sporočila švicarska nacionalna zveza.

V padcu ni utrpel poškodbe notranjih organov. Osemindvajsetletnega Kryenbühla so že operirali na kliniki Hirslanden v Zürichu.

 | Avtor: Epa Epa
Januarja 2021 je Kryenbühl padel po neuspelem ciljnem skoku na smuku v Kitzbühelu s hitrostjo več kot 145 km/h in utrpel raztrganine križne in notranje vezi v desnem kolenu ter zlomljeno ključnico in pretres možganov (posnetek spodaj).

Kryenbühl je v svetovnem pokalu trikrat stal na smukaških stopničkah, najvišje leta 2019 v Bormiu, ko je na smuku zaostal pičlih osem stotink za kraljem Stelvia Italijanom Dominikom Parisom.

Kryenbühl ni bil izbran za člana švicarske olimpijske delegacije prihodnji mesec na Kitajskem.

Na olimpijskih igrah bodo Švico v alpskem smučanju zastopali Luca Aerni, Gino Caviezel, Yannick Chabloz, Beat Feuz, Niels Hintermann, Loic Meillard, Justin Murisier, Marco Odermatt, Stefan Rogentin, Daniel Yule in Ramon Zenhäusern.

Pri ženskah pa Aline Danioth, Andrea Ellenberger, Jasmine Flury, Michelle Gisin, Lara Gut-Behrami, Joana Hählen, Wendy Holdener, Noemie Kolly, Priska Nufer, Camille Rast in Corinne Suter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice