Šport > Zimski športi
36327 ogledov

Tegobe Lindsey Vonn: "Pričakovala sem, da bo drugače"

Lindsey Vonn Epa
Kariera legendarne ameriške alpske smučarke je bila prepredena z uspehi in poškodbami.

"Moje telo je nepopravljivo zlomljeno," je ob zelo čustvenem slovesu od belih strmin pred tremi leti dejala danes 37-letna Lindsey Vonn

Ameriška zvezdnica belega cirkusa je morala za uresničitev svojih profesionalnih ciljev ogromno pretrpeti. V času aktivne kariere je večkrat raztrgala kolenske križne vezi, zlomila golenico in nožni prst, utrpela mikrorazpoke v podlahtnici in zvin kolenskega sklepa, porezala desni palec ter si poškodovala kolk in gleženj.

Če temu prištejemo še nešteto udarcev in podlutb, niti ni presenetljivo, da jo bodo posledice padcev in nesreč spremljale do konca življenja.

lindsey vonn | Avtor: Print Screen Print Screen

"Pričakovala in upala sem, da me bo po koncu kariere koleno manj bolelo, vendar se to ni zgodilo," je v pogovoru za Die Welt razkrila Američanka. "Vsekakor sem ob koncu kariere čutila olajšanje, vendar sem bila obenem tudi zelo razočarana."

Več o njenem soočanju s koncem profesionalne športne poti si lahko preberete TUKAJ.

Vonnova je kariero sklenila smukaškim bronom na svetovnem prvenstvu v Areju, kjer je nastopila v hudih bolečinah. "Čeprav sem komaj hodila, sem na zadnji tekmi še vedno osvojila tretje mesto. Ne bi si mogla želeti boljšega slovesa, vendar sem vseeno imela grenak priokus," je povedala.

Če je poškodbe ne bi prisilile v slovo, bi še danes drvela po belih strminah. "Koleno me ves čas boli. S tem se poskušam spopadati po najboljšh močeh. Še vedno trdim, da je bilo vredno. Koleno me na žalost omejuje pri vsem, kar počnem. Tega ne morem spremeniti. Vsi se žrtvujemo, da bi bili uspešni - na žalost je to ena od mojih žrtev," je sklenila Američanka.

Komentarjev 3
  • Avatar karjola
    karjola 06:39 25.januar 2022.

    Vsi imamo težave. Vsi smo čustvena bitja. In vsi smo krvavi pod kožo.

  • rd2dmk2 14:33 24.januar 2022.

    lindsi moj nasvet . posluši našo Saško in ne it na kolena , ok enkrat na vsake kvatre lahko, pa še MRT si kupi , pa bo kolen okej.. če pa prideš k men na masažo bo pa sploh super. garantiram.

  • kapibara 12:43 24.januar 2022.

    A je še zmeraj farben-blint ?

Sorodne novice