Šport > Olimpijske igre
3958 ogledov

Neverjetno, kaj so za uvod v OI pripravile orlice

Nika Križnar Epa
Slovenske smučarske skakalce so se zelo hitro spoprijateljile s skakalnico v Zhangjiakouju.

Slovenske orlice so navdušile z uvodnimi predstavami na prizorišču olimpijskih iger. V prav vseh serijah današnjega prvega uradnega treninga je bila vsaj ena od Slovenk v ospredju, med prvimi tremi. Več o uvrstitvah slovenskih skakalk si preberite TUKAJ.

Preizkus skakalnice Preizkus skakalnice Šport Kakšna napoved! Naše orlice že blestijo na olimpijski skakalnici

"Skakalnica je lepa, ves skakalni center je ogromen. Nekoliko je res podobna planiški, parabola leta je malo višja, a je v redu. Vsi smo opravili super prvi trening in komaj čakamo naslednje skoke," je po prvem preizkusu naprave dejala Špela Rogelj in priznala, da jih nekoliko moti le hud mraz. Ne toliko na samem tekmovališču kot potem, ko skakalke čakajo na prevoz v olimpijsko vas.

"Meni je skakalnica všeč, zelo lepa je in všeč mi je kot celota. Tudi center je zelo lep in je zato še več navdušenja," pa je prve vtise strnila Nika Križnar in dodala: "Super začetek, da smo vse dobro startale že na prvem treningu. To je super motivacija za naprej, zelo dobro sem pripravljena, po tekmi v Willingenu imam tudi zelo dobro motivacijo za OI. Sem dobro pripravljena, moram biti samo mirna na tekmi."

Zaveda se, da so pričakovanja navijačev velika, a se s tem ne obremenjuje. "Pritiska ne čutim, skušam ga izbrisati iz glave. Če bom opravila vrhunske skoke, se ne bom 'sekirala'. Moj cilj je, da opravim dva vrhunska skoka na vsaki tekmi in bom lahko z nasmeškom odšla od tu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice