Šport > Olimpijske igre
5788 ogledov

To se v zgodovini še ni zgodilo

Urša Bogataj Epa
Slovenski smučarski skakalki Urša Bogataj in Nika Križnar sta se zapisali v zgodovino olimpijskih iger.

Posamična tekma smučarskih skakalk na olimpijskih igrah v Pekingu je postregla z zgodovinskim dosežkom slovenskega športa, za katerega sta zaslužni novopečena olimpijska prvakinja Urša Bogataj in bronasta Nika Križnar.

Prvič v zgodovini se je namreč zgodilo, da je bil več kot en slovenski športnik ali športnica na olimpijskem odru za zmagovalce na isti tekmi.

Urša Bogataj | Avtor: Epa Epa

"Ne dojemam še. Ne vem, kako je to mogoče. Zelo sem vesela," je bila v prvi izjavi za nacionalno televizijo vzhičena Bogatajeva. Na vprašanje, kaj se je spremenilo od petka, je odgovorila, da mogoče prvi današnji skok. "Takrat sem skočila rekord skakalnice, res sem uživala, rekla sem si, briga me, kar bo, bo, postavila sem rekord," je dodala presrečna nova olimpijska zmagovalka.

Bogatajeva je šele druga slovenska športnica po Tini Maze z zlatim odličjem na zimskih olimpijskih igrah. Mazejeva je bila pred osmimi leti v Sočiju (2014) zlata v veleslalomu in smuku. Slovenija še nima zlate moške olimpijske medalje.

Fenomenalno Šport Bogatajeva olimpijska prvakinja, Križnarjeva bronasta

Za popoln slovenski dan v Pekingu je z bronasto medaljo poskrbela lanska dobitnica velikega kristalnega globusa. "Danes sem samo uživala. Vedela sem, da moram biti nasmejana in zadovoljna, karkoli bo. Ves dan sem si pela eno pesem, tudi Uršo sem slišala, da si je pela. Zelo sem vesela in komaj čakam, da pridem domov, da objamem najdražje," je izjavi za RTV Slo dejala Križnarjeva.

 | Avtor: Epa Epa

Urša Bogataj Nika Križnar Dodaten razlog Šport Najboljši prijateljici razkrili, zakaj sta po tekmi tako jokali: "Zato, ker sva..." Smučarske skakalke Zgodovinsko Šport Oglasili so se predsednik, Počivalšek in Fajonova, to pa je sporočila Tina Maze

 

Komentarjev 2
  • rogg 17:36 05.februar 2022.

    Fantje po dekletih se zgledujte !!

  • PaPajapopi 14:37 05.februar 2022.

    BRAVO ! ! ! FANTASTIČNO ! ! ! ČESTITKE ! ! !

Sorodne novice