Šport > Olimpijske igre
841 ogledov

Olimpijske sanje bodo zavisele od negativnega testa

Anže Lanišek Epa
Slovenski skakalci so pred uvodnimi treningi na skakalnici v Zhangjiakouju strnili prve vtise po prihodu v olimpijsko vas in pred skakalni objekt.

 "Startali smo takoj, ko je bilo tekme v Willingenu konec. Mislim, da je bilo na koncu kar tekoče, brez zapletov. Kup papirjev, ampak nismo imeli večjih težav. Sama vožnja z avtobusom sem je bila daljša, ampak smo zato dobili izvide testov že ob prihodu in smo lahko šli prosto iz sobe," je prve vtise strnil Cene Prevc.

Nika Križnar Evforija Šport Neverjetno, kaj so za uvod v OI pripravile orlice

Olimpijske igre pa vsaj za zdaj zaradi ukrepov in omejenega gibanja še niso naredile velikega vtisa na Lovra Kosa. "Teh mask smo že vajeni. Mene malo lovi časovna razlika, zato moram še priti v ritem. Pot je bila prijetna, sem dobro spal, ampak se je nabralo za nazaj," je dejal.

Anže Lanišek pa je hitro opozoril na ukrepe in številne pozitivne teste, ki lahko hitro odnesejo sanje o nastopu na OI. "Še vedno smo dosti sproščeni, da ni nobenega pritiska, vsaj trenutno ne. Se veselim, ampak vidimo, kakšni so protokoli. Hitro gre kdo v izolacijo. Do tekem je še kar nekaj korakov," je dejal najboljši slovenski skakalec te sezone.

žan košir Dobra novica Šport Košir bo lahko kmalu zapustil izolacijski hotel

Najbolj izkušen Peter Prevc pa je zavrnil vprašanje o kapetanski vlogi med mlajšimi kolegi. "V bistvu se počutim kar normalno, nič kaj drugače kot na prejšnjih olimpijadah. Čakamo na prve nastope, da začnemo delati to, za kar smo sem prišli. Da bi bil nek kapetan, to ne. Mogoče, če je kakšna nejasnost, dobim kakšno vprašanje," je za TV Slovenija poudaril Prevc.

Hitro je dal vedeti, kaj je prioriteta v dneh, ko bodo na Kitajskem skakali. "Z reprezentanco se srečuješ, prav veliko pa se ne zadržuješ skupaj. Prva prioriteta je ostati negativen. Nikoli ne veš, na katerem vogalu lahko postaneš pozitiven," je dodal.

Dober uvod Šport Najprej je mišice napel Cene, nato še Peter Prevc Mikaela Shiffrin "To je nadloga" Šport Kilde ni navdušen nad neprijetno situacijo s Shiffrinovo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.