Šport > Zimski športi
19543 ogledov

Avstrijki se je podrl svet: "Ni besed, ni čustev, samo praznina"

Marita Kramer Epa
Najboljša smučarska skakalka na svetu se ne bo mogla udeležiti olimpijskih iger v Pekingu.

Avstrijska smučarska skakalka Marita Kramer, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, je zaradi pozitivnega vzorca na koronavirus ostala brez krstnega olimpijskega nastopa v Pekingu.

Marita Kramer Peking 2022 Šport Najboljša skakalka te zime ostala brez OI

Razočaranje je bilo neizmerno, saj bi 20-letnica, ki je v letošnji sezoni slavila na šestih tekmah, veljala za eno izmed favoritk v boju za olimpijska odličja. Mladenka bo tako na olimpijski debi morala počakati do leta 2026, ko bo igre gostila Italija.

"Kot vas večina že ve, sem bila pozitivna na zadnjem testiranju pred odhodom v Peking. Sprva nisem mogla verjeti, saj sem resnično naredila vse, da bi se izognila tej situaciji," je v objavi na Instagramu zapisala Kramerjeva.

"Doma sem se takoj ponovno testirala v upanju, da bi bila Ct vrednost dovolj visoka, da bi lahko proti Pekingu poletela kasneje, a še vedno dovolj zgodaj za nastop na tekmovanju. Spet pozitivna."

Johann Andre Forfang Ni se izšlo Šport Velikanski udarec za norveško reprezentanco

"Ni besed, ni čustev, samo praznina. Ali je svet res tako nepravičen? Dve leti sem se pripravljala na olimpijske igre. V uresničitev svojih sanj sem vložila ogromno časa in energije. Občutek imam, da so se moje sanje razblinile v enem dnevu."

"Vzela si bom nekaj časa zase, da telo spet napolnim z energijo in novimi sanjami. Da v meni spet zagori tisti ogenj. Vsem, ki boste imeli priložnost uresničiti svoje sanje, zgrabite priložnost! Ker takšne priložnosti niso samoumevne. Hvala za vsa prijazna sporočila. In velika hvala avstrijski smučarski zvezi, ki je naredila vse, da bi me spravila na Kitajsko," je sporočila Avstrijka in dodala ključnik #živimnočnomoro.

Marita Kramer | Avtor: Epa Epa

Kramerjeva ima pred olimpijskim premorom oziroma natanko po polovici sezone (11/22) na računu 870 točk v svetovnem pokalu. Druga Nemka Katharina Althaus jih ima 698, tretja Slovenka Urša Bogataj pa 601. 

Komentarjev 3
  • mihatirs 11:00 02.februar 2022.

    hahah, eno cepivo premal ...

  • Avatar pantani
    pantani 10:41 02.februar 2022.

    Lahko se zahvali svetovni noriji imenovano Kovid, ki jo igra elita in politika!!!

  • rd2dmk2 09:54 02.februar 2022.

    pred 3 leti bi lahko z 40 vročine pa še s čim morala it na skakalnico sam da bi trener bi kontent. dons pa tole... po drugi strani pa me zanima kolk jih dons še kaj preverjajo na doping. imajo ...prikaži večo sploh še kak test za to al samo covid, covid covid.