Šport > Olimpijske igre
3209 ogledov

Velikanski udarec za norveško reprezentanco

Tande Epa
Daniel Andre Tande in Johann Andre Forfang ne bosta smela nastopiti na prvi posamični preizkušnji na OI v Pekingu.

Norveška smučarska skakalca Daniel Andre Tande in Johann Andre Forfang sta zaradi okužbe z novim koronavirusom ostala brez nastopa na posamični olimpijski tekmi ta konec tedna v Pekingu. Novico je potrdil norveški glavni trener Alexander Stöckl, poročajo agencije.

Skakalca sta bila pozitivna na testiranju januarja in ta teden še nista opravila potrebnih štirih negativnih testov PCR, s katerimi bi pravočasno lahko prispela na prizorišče iger.

"Bližata se mejni vrednosti 35, ne pa dovolj hitro, da bi lahko nastopila na prvi tekmi," trenerja povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Njuna udeležba na preostalih olimpijskih tekmah je za zdaj še pod vprašajem.

Johann Andre Forfang Nad kolegico Šport Norveška skakalca znorela: "To je nezaslišano!"

Skakalci bodo že v soboto v Zhangjiakouu opravili kvalifikacije, v nedeljo ob 12. uri pa jih čaka tekma. Naslov z iger 2018 v Južni Koreji brani Nemec Andreas Wellinger, srebro je osvojil Forfang, pa tudi Tande je eden najboljših skakalcev v karavani, tudi nekdanji svetovni prvak v poletih.

Skakalci imajo na igrah priložnost za štiri odličja. Ob dveh posamičnih tekmah jih čaka tudi ekipna tekma, Norvežani so svetovni prvaki, ter tekma mešanih ekip.

Johann Andre Forfang | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice