Šport > Zimski športi
43200 ogledov

Norveška skakalca znorela: "To je nezaslišano!"

Daniel Andre Tande Epa
Norveška skakalca sta brez milosti udarila po kolegici.

Daniel Andre Tande in Johan Andre Forfang sta se burno odzvala na končni razplet glasovanja za športno osebnost leta na Norveškem. Priznanja se je razveselila smučarska tekačica Therese Johaug, potem ko je na nordijskem SP v Oberstdorfu (2021) osvojila kar štiri zlate medalje - tri posamične in eno ekipno.

Kljub uspehom smučarske tekačice sta Tande in Forfang prepričana, da bi moral nagrado prejeti aktualni branilec velikega kristalnega globusa Halvor Egner Granerud.

Johann Andre Forfang | Avtor: Epa Epa
"Nezaslišano je, da Halvor ni bil nominiran za športnika leta," je dejal Forfang, njegovemu mnenju pa se je pridružil Tande. "Ne strinjam se z izborom. Halvor je imel eno najboljših sezon v zgodovini norveških smučarskih skokov, svetovni pokal je zmagal z velikansko prednostjo," je poudaril skakalec, ki se je lanskega marca hudo ponesrečil ob padcu v Planici.

"Če sem povsem iskren, sem že pred časom izgubil vso spoštovanje do te prireditve. Ni mi več mar. Preveč nagrad je romalo v roke ljudi, ki si niso zaslužili niti nominacije. Morda je bolje, da ne komentiram preveč," se je v jezik ugriznil Tande.

Forgang je bil za razliko od kolega bolj neposreden: "Lahko rečem, da imamo na Norveškem kaj nekaj odličnih športnic, nagrada za najboljšo pa je pristala v rokah tekmovalke, ki je bila obsojena zaradi uporabe dopinga," je na 18-mesečno prepoved Johaugove, ki je bila pred več kot petimi leti pozitivna na steroid closebol, spomnil Forfang.

Iz tabora smučarske tekačice izjav obeh skakalcev niso komentirali, se je pa oglasil prvi mož smučarskih skokov Clas Brede Braathen. "Oba sta odrasla in prevzemata polno odgovnost za svoje besede. Takšno je njuno mnenje, mi pa ju pri tem ne omejujemo. Njuno mnenje se lahko razlikuje od našega," je diplomatsko dejal Braathen.

Therese Johaug | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Avatar Hellialessa
    Hellialessa 00:06 13.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m