Šport > Zimski športi
64254 ogledov

Pa saj to ne more biti res! Poglejte, kaj je tokrat uspelo Kasaiju

Noriaki Kasai Epa
Japonski superveteran je znova dokazal, da ni za med staro šaro.

Zimzeleni Noriaki Kasai, ki bo junija dopolnil 50 let, je v nedeljo slavil na domačem tekmovanju Megmilk Cup v Sapporu.

Devetinštiridesetletni superveteran je pristal pri 138 oziroma 137 metrih ter tako ugnal kopico izzivalcev, katerim bi bil lahko celo oče.

Drugo mesto je osvojil komaj 20-letni Daimatsu Takehana, tretji je bil samo leto starejši Keita Miyazaki.

Kasai, ki je na OI debitiral daljnega leta 1992, je z zmago na nacionalnem tekmovanju potrdil dobro formo, ki jo je kazal v zadnjih tednih. Uspeh je bilo še toliko slajši, ker je njegova hči Rina prav na ta dan praznovala šesti rojstni dan. "Danes praznuje moja hči in obljubil sem ji, da bom zmagal zanjo. Vse najboljše, Rina," se je izpolnjene obljube razveselil neuničljivi japonski as.

"Uspelo mi je. Spet sem nazaj. Letos bom praznoval 50. rojstni dan. Želim dokazati, da je tudi pri tej starosti mogoče početi to, kar počnem. Dobil sem nov zagon. Izkoristil ga bom za uspešno pokrivanje olimpijskih iger na japonski televiziji," je dodal Kasai, ki bo igre v Pekingu spremljal v vlogi strokovnega komentatorja.

Kasai je v karieri zbral rekordnih osem nastopov na olimpijskih igrah (1992-2018) in osvojil tri kolajne. Leta 1994 je bil v Lillehammerju srebrn na ekipni tekmi, dve desetletji kasneje pa je v Sočiju (2014) osvojil posamično srebro na veliki napravi in še ekipni bron.

Komentarjev 3
  • Miro Novak 09:50 01.februar 2022.

    Junak med junaki. Vsi smo ga imeli radi, ko se je spustil po vzletišču. Vso kariero je bil med najboljšimi - to mi je bilo pri njem najbolj všeč. In vedno nasmejan... Bravo Kasai

  • Avatar Fenstiolla
    Fenstiolla 22:49 31.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar pantani
    pantani 15:25 31.januar 2022.

    Bravo.