Šport > Zimski športi
559 ogledov

Cilj tekaške ekipe na olimpijskih igrah je medalja

Anamarija Lampič Eva Urevc Profimedia
Vesna Fabjan, ki je leta 2014 v Sočiju osvojila bron, pred torkovim sprintom na igrah v Pekingu kot cilj tekaške ekipe izpostavlja medaljo.

"Medalja je cilj, to ni nobena skrivnost. Vsi upamo, da bodo tisti zgoraj in pa vsi bogovi na strani naših in da jim uspe," je ob robu odprtja Slovenske olimpijske vasice v Kranjski Gori za STA povedala Fabjanova.

Kot je dejala, ni bila v stiku s tekmovalci, ve pa, da je res zelo mrzlo. Izrazila je upanje, da bodo temperature vsaj za tekmovanje prijetne in da ne bo -20 stopinj Celzija. Upa, da mraz tekmovalcev na tekmah ne bo preveč oviral, saj v takšnih razmerah ni prijetno tekmovati.

Po njenih besedah je sicer dobro, da so slovenski tekači in tekačice že nekaj časa na prizorišču, saj se telo tudi malo navadi na takšne razmere.

Glavna disciplina za slovensko tekaško ekipo bo na sporedu v torek, ko se bodo tekači in tekačice merili za medalje v sprintu v prosti tehniki. Med favoritinjami za medaljo bo tudi Anamarija Lampič, ki je v letošnji sezoni štirikrat stala na zmagovalnih stopničkah.

Urša Bogataj, Nika Križnar "Jeeeeeee..." Šport Tako je slovenski uspeh pospremil radijski komentator Žan Košir Intervju: Žan Košir Šport O izolaciji: Ne sme jesti z drugimi športniki, na treninge z drugim vozilom

Kasneje bo sledil še ekipni sprint, v katerem sta med kandidatkami za odličje Lampičeva in Eva Urevc, ki pa je pred dnevi prestala izolacijo zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus ob prihodu na Kitajsko.

Fabjanova je ob tem vsem slovenskim olimpijcem zaželela uspešno tekmovanje. "Zavedam se, da medalje niso vse, da je že vsaka uvrstitev do desetega mesta vrhunska. Tako da vsem želim čim več uspehov, da izpolnijo svoje osebne cilje, pa naj bo to medalja, 20. ali pa 32. mesto, da jim uspe najboljši nastop, ki so si ga zaslužili in nanj čakali štiri leta," je dejala.

sport 11.02.14. Vesna Fabjan, Slovenia's Vesna Fabjan celebrates her third place | Avtor: sport 11.02.14. Vesna Fabjan, Slovenia's Vesna Fabjan celebrates her third place sport 11.02.14. Vesna Fabjan, Slovenia's Vesna Fabjan celebrates her third place

V petek je nosilka brona iz ruskega Sočija sodelovala na odprtju Slovenske olimpijske vasice v Kranjski Gori, kjer je mogoče spremljati slovenske nastope na olimpijskih igrah, pogovore z nekdanjimi olimpijci in se preizkusiti v različnih športih. Fabjanova je prižgala olimpijski ogenj, ob zvokih olimpijske himne pa so dvignili tudi olimpijsko zastavo.

Ob tem se je spomnila tudi na odprtje olimpijskih iger v Pyeongchangu leta 2018, na katerem je nosila slovensko zastavo. Po njenih besedah so vsake olimpijske igre, vsaka otvoritev nekaj posebnega. "Biti tam in jo doživeti v živo je zagotovo nekaj, kar si vsak športnik želi," je povedala. Odprtje je po njenih besedah dogodek, na katerem se športnik zave, da gre zdaj zares.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice