Šport > Zimski športi
3390 ogledov

Trikratni olimpijski prvak nenadoma najavil konec

Shaun White Profimedia
Igre v Pekingu bodo zadnje tekmovanje za trikratnega olimpijskega prvaka.

Ameriški deskarski zvezdnik Shaun White, trikratni olimpijski zmagovalec v snežnem žlebu, je danes potrdil, da po zimskih olimpijskih igrah v Pekingu končuje bogato kariero.

"To bo moje zadnje tekmovanje, kar je nekaj zelo posebnega," je po poročanju spletnega portala Olympics dejal 35-letnik. Američan je že prej napovedoval, da bodo letošnje igre njegove zadnje, zdaj pa je potrdil, da bo športno kariero končal že po Pekingu.

Shaun White | Avtor: Profimedia Profimedia

White je obenem poudaril, da mu na igrah ni treba ničesar dokazovati in da preprosto uživa v vsakem trenutku zadnjih olimpijskih iger.

Njegov nastop na Kitajskem je bil sicer zaradi poškodbe gležnja vprašljiv, poleg tega je decembra tudi prebolel covid-19, a se je na koncu vseeno uvrstil v ameriško reprezentanco.

shaun white Velikan Šport Olimpijski prvak s pridruženimi boleznimi opisal izkušnjo s covidom

Petintridesetletni zvezdnik deskarskega športa bo v kitajski prestolnici nastopil že na petih olimpijskih igrah. V snežnem žlebu je slavil v Torinu 2006, v Vancouvru 2010 in na zadnjih igrah v Pyeongchangu 2018. V Sočiju leta 2014 je bil četrti.

Kvalifikacije snežnega žleba bodo v sredo, 9. februarja, finale za moške pa sledi dva dneva pozneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice