Šport > Zimski športi
4223 ogledov

Olimpijski prvak s pridruženimi boleznimi opisal izkušnjo s covidom

shaun white Instagram
Ameriški zvezdnik se je po prebolelem covidu lahko udeležil kvalifikacij za nastop na OI 2022 v Pekingu.

Trikratni olimpijski prvak v deskanju na snegu Shaun White je razkril, da je nedavno prebolel okužbo s covidom-19, vendar se je po seriji negativnih testov lahko udeležil kvalifikacij za nastop na OI v Pekingu, kjer bo branil zlato kolajno v snežnem žlebu iz Pyeongchanga (2018).

Ameriški as je v intervju za Olympics.com potrdil, da je bil potek bolezni simptomatski, trenutno pa je še vedno v fazi okrevanja. "Na žalost sem se pred prazniki okužil s covidom, zdaj pa se počasi pobiram. Izkušnja ni bila preveč zabavna," je dejal.

White je okužbo staknil na turneji Dew Tour, ki se je končala 19. decembra 2021, odtlej pa je minilo dovolj časa, da so mu odločevalci prižgali zeleno luč za udeležbo na U.S. Grand Prix Mammoth Mountain, kjer se pravkar poteguje za olimpijsko vstopnico.

shaun white | Avtor: Epa Epa
"Hvaležen sem, da so bili vsi moji testi negativni še pred začetkom tekmovanja, tako da so mi dovolili nastopiti. Resnično bi bilo neprijetno, če se ne bi mogel udeležiti zadnjih kvalifikacij," je povedal 35-letnik in priznal, da se je zaradi pridruženih bolezni bal okužbe s covidom-19.

"V otroštvu sem imel astmo, imam pa tudi težave s srcem, tako da karkoli v povezavi s pljuči oziroma dihanjem ni najboljša novica zame," je pojasnil Američan, ki pa je na veliko olajšanje covid prebolel z relativno blagimi simptomi.

"Kot nekakšen dolgotrajen prehlad," je izkušnjo opisal White, ki naj bi kmalu po koncu iger v Pekingu sklenil svojo profesionalno kariero. "Življenje je veliko več kot samo šport," je pristavil.

shaun white | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice