Šport
2580 ogledov

Đoković še vedno v Avstraliji, to je razlog

Novak Đoković Epa
"Mučenje se nadaljuje," pišejo srbski emdiji.

Tenisač Novak Đoković, ki so mu avstralske oblasti prepovedale vstop v državo, se je s skupino odvetnikov na odločitev pritožil. Prvega tenisača na svetu so včeraj več ur zadrževali na letališču, ker na meji ni imel pravega vizuma. 

Nameščen v vladnem hotelu za tujce

Sodnik je razpravo o pritožbi razpisal za 18. uro po lokalnem času, dve uri kasneje, kot je predvideno zaslišanje teniškega asa.  Đoković je zdaj nameščen v vladnem hotel za tujce v predmestju Melbourna. Hotel se uporablja za namestitev tujcev, ki morajo ob prihodu v državo v obvezno karanteno. 

Dokumentov, da spada med izjeme, ni imel

Đokovićevi odvetniki skušajo preprečiti deportacijo tenisača, ki naj bi nastopil na domačem odprtem prvenstvu. Na prvenstvu lahko nastopijo samo cepljeni proti covidu-19, Đokoviću pa so potrdili zdravstveno izjemo. Kot je pojasnila avstralska teniška zveza, sta izjemo odobrila dva neodvisna zdravstvena odbora. Mejni organi pa so sporočili, da Đoković ni predložil potrebnih dokazov, ki bi potrjevali, da spada med izjeme. "Nedržavljani, ki ob vstopu nimajo veljavnega vizuma ali pa jim je bila ta razveljavljena, bodo pridržani in deportirani," so v izjavi zapisale mejne oblasti.

"Mučenje se nadaljuje"

Zavrnitev vstopa teniškemu asu je sprožil val ogorčenja v Srbiji. Srbski B92 tako denimo poroča. "Mučenje se nadaljuje, Đoković mora tudi na zaslišanje." Oglasil se je tudi Novakov oče, ki pravi:  "To je sramota. Deportacija. Vsi moramo iti na ulice in ga pričakati. S sinom se ne morem pogovarjati in predstavljajo ga kot zločinca. Za to, kar so mu naredili, nimam besed." 

Komentarjev 5
  • Ender3 18:41 06.januar 2022.

    Nezaslišano je, da na osnovi takšnih bizarnih dokazil omejujejo športnikove pravice in ga tretirajo, kot navadnega kriminalca. Še več, grozi mu triletna prepoved potovanja v Australijo, kot navadnemu zemljanu. Kaj hudiča, ne znajo politični birokrati banalizirat stvar s PCR testiranjem ...prikaži več na vsake nekaj dni. Javno mnenje je, tukaj drugotnega pomena, šport združuje in ne razdvaja, kar hočejo s tem doseči. Nisem Đoletov fan niti njegov odvetnik.

  • sandi76 10:03 06.januar 2022.

    Balkanska posla. Novak misli, da bo svoj način obnašanja vsilil še drugim državam. Pravilno, Avstralija !

  • zelena19 09:34 06.januar 2022.

    Bogi revček se mi kar smili pa tolk denarja ima pa ne more nikamor.