Šport > Zimski športi
22 ogledov

Nevarni Soči: padel tudi White, Horgmo polomljen

White Soči 2014 olimpijske igre deskanje snowboard
1/11
EPA
Prizorišča v Sočiju so že terjala svoj davek poškodb, ki ji je le po sreči ušel tudi eden izmed največjih zvezdnikov letošnjih iger, Američan Shaun White.

Potem ko se je v ponedeljek poškodoval norveški deskar Torstein Horgmo, za katerega so sanje olimpijskega nastopa zaradi zlomljene ključnice že preteklost, se je danes poškodovala tekmovalka v disciplini snežni park, Finka Marika Enne, padel pa je tudi sloviti Američan Shaun White.

Ennejeva je hudo padla na zadnjem skoku, ko je končala v snegu, odnesti pa so jo morali na nosilih. Za omenjeni parkur snežnega parka so številni dejali, da je prezahteven, 21-letna Finka se je po besedah trenerja Matsa Lindforsa močno udarila v glavo.

"Upam, da me to ne bo oviralo"

Zaradi nesreč so se že zbrali tudi športniki, ki so predlagali spremembe nekaterih skokov oziroma skakalnic. Danes je padel tudi dvakratni deskarski olimpijski prvak, Američan White, a brez hujših posledic.

"Proga je bila poledenela in padel sem, ko sem se pripravljal na skok. Upam, da me to ne bo oviralo v nadaljevanju mojih nastopov tukaj. Ohraniti moram mirne živce," je dejal 27-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.