Šport > Zimski športi
18673 ogledov

Prelepi šampionki pred Olimpijskimi igrami povsem goli za Playboy (18+)

Lisa Buckwitz Playboy
Olimpijki sta želeli poslati pomembno sporočilo, da se dekleta po celem svetu ne bi smela sramovati svojih teles.

Tik pred začetkom Olimpijskih iger je nemški Playboy že tradicionalno povabil nekaj izmed najboljših športnic sveta, da se fotografirajo za to slovito revijo za moške. Tokrat sta pristali 32-letna Avstrijka Janine Flock ter 27-letna Nemka Lisa Buckwitz.

Flockova bo na Zimskih olimpijskih igrah nastopila v skeletonu, slovenskemu občinstvu nekoliko manj znanemu športu, pri katerem se športniki po progi spustijo na saneh, tako da na njih ležijo na trebuhu.

Janine Flock | Avtor: Epa Epa

To bodo zanjo že tretje Olimpijske igre, potem ko je leta 2014 osvojila deveto in leta 2018 nesrečno četrto mesto.

Vmes je leta 2015 dobila skupni seštevek Svetovnega pokala, leta 2016 pa je osvojila srebro na Svetovnem prvenstvu. Je najboljša Avstrijka v zgodovini te discipline.

Buckwitz pa bo svojo državo predstavljala v bobu dvosedu, v katerem bo branila zlato s prejšnjih Olimpijskih iger.

V isti disciplini se je letos okitila z naslovom evropske prvakinje, z Evropskih prvenstev pa ima še eno srebro in en bron. Leta 2017 je nastopila tudi v mešani ekipi ter na Svetovnem prvenstvu osvojila srebro.

Lisa Buckwitz | Avtor: Profimedia Profimedia

Dekleti sta se odločili odvreči vse krpice, da bi ohrabrili vsa ostala dekleta, da se ne sramujejo svojih telesa.

"Želim vsem dokazati, da je tudi povsem naravno telo lahko lepo. Telo, na katerem ni nič dodelano. Nikoli nisem šla na plastične operacije in stojim za svojo odločitvijo. Zadovoljna sem s svojim telesom. Vsaka ženska bi morala biti ponosna na svoje telo," je v intervjuju o slikanju za revijo, ki bo izšla marca, povedala Flockova.

Buckwitz pa je dodala, da se "vsaka ženska lahko slika gola", ter zaključila: "Jaz na primer imam nekoliko večje mišice, pa kaj zato? Hotela sem pokazati, da je tudi to žensko telo. Ni se mi potrebno skrivati, zato ker sem športnica in tekmujem. Nobeni ženski se ni potrebno skrivati!"

 

 

Komentarjev 3
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 08:30 06.februar 2022.

    A potem so se slekle zastonj,ker se ne sramujejo al kako

  • radovednica 08:05 06.februar 2022.

    Ne pametovat. Skeleton je povsem običajen zimski šport in pri nas tudi zelo dobro poznan. Mogoče ne za ljubljanske "hamburger škrice".

Sorodne novice