Šport > Zimski športi
517 ogledov

Slovenski šampionki prejeli kolajni

Urša Bogataj
1/8
Profimedia
Podelitev, ki jo Slovenci še niso doživeli. Dve Slovenki sta v dobri minuti prejeli olimpijsko odličje.

Slovenski smučarski skakalki Urša Bogataj in Nika Križnar sta med obema serijama današnje posamične tekme njunih moških kolegov na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu na slavnostni podelitvi dobili zasluženi kolajni. Bogatajeva je bila na sobotni tekmi na srednji skakalnici prva, Križnarjeva pa tretja.

Slovenki, ki sta čustveno prisluhnili Zdravljici v njuno čast, sta poskrbeli za zgodovinski uspeh, ki sta ga z uvrstitvama na peto in deveto mesto dopolnili še Ema Klinec in Špela Rogelj. Prvič se je namreč zgodilo, da je bil več kot en slovenski športnik ali športnica na olimpijskem odru za zmagovalce na isti tekmi.

To sta sicer prvi kolajni za Slovenijo na letošnjih ZOI. Bogatajeva je po Tini Maze postala prva Slovenka z zlato kolajno na ZOI, kjer ima Slovenija po zaslugi Križnarjeve zdaj 13 bronastih odličij. Število medalj v smučarskih skokih se je povzpelo na pet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice