Šport > Zimski športi
13397 ogledov

O zgodbi slovenske junakinje se je razpisal celo sloviti New York Times

Urša Bogataj Profimedia
Zgodba o vztrajnosti Urše Bogataj je prišla celo v sloviti New York Times.

Celotna Slovenija še vedno slavi naše orlice, ki so nam na posamični tekmi v soboto priskakale zgodovinski medalji. Prvič v zgodovini se je namreč zgodilo, da je bil več kot en slovenski športnik ali športnica na olimpijskem odru za zmagovalce na isti tekmi.

A če je za pričakovati, da bosta Urša Bogataj in Nika Križnar v prihodnjih dneh udarna tema v slovenskih medijih, pa verjetno nihče ni pričakoval, da se bo o uspehu naših smučark razpisal celo sloviti New York Times.

Ameriške medije je namreč navdušila predvsem vztrajnost Bogatajeve, za katero so poudarili, da je še na prejšnjih Olimpijskih igrah končala na zadnjem mestu, a je vseeno vztrajala ter se v štirih letih prebila na skakalni prestol.

Urša Bogataj | Avtor: New York Times New York Times

"Slovenka Urša Bogataj je osvojila zlato medaljo, njena sotekmovalka (in sostanovalka) Nika Križnar pa je osvojila bron v ženskih smučarskih skokih, ki so bili šele tretjič na sporedu Olimpijskih iger," so začeli pri slovitem časniku, preden so udarili z neverjetnim podatkom.

"Bogatajevi je z zmago uspel izjemen povratek po letu 2018, ko je na Igrah v Pyeongchangu končala zadnja," so nekoliko posplošili Uršino uvrstitev z zadnjih Olimpijskih iger, ko je po ponesrečenem drugem skoku bila v resnici le zadnja izmed finalistk in je tako Igre končala na 30. mestu. Vseeno je bila na koncu boljša od vseh skakalk, ki se niso uvrstile v drugo serijo.

Za konec so Američani v svojem najznamenitejšem časniku lahko še prebrali Uršini izjavi, da so se ji zdaj uresničile sanje ter da še vedno ne more verjeti, kaj se je sploh zgodilo. Vse skupaj pa so pri Timesu delili tudi preko svojih socialnih omrežij.

  Urša Bogataj Foto Šport Slovenski šampionki prejeli kolajni Urša Bogataj, Nika Križnar "Jeeeeeee..." Šport Tako je slovenski uspeh pospremil radijski komentator Urša Bogataj Nika Križnar Dodaten razlog Šport Najboljši prijateljici razkrili, zakaj sta po tekmi tako jokali: "Zato, ker sva..." Smučarske skakalke Zgodovinsko Šport Oglasili so se predsednik, Počivalšek in Fajonova, to pa je sporočila Tina Maze Urša Bogataj "Ne dojemam še" Šport To se v zgodovini še ni zgodilo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.