Šport > Zimski športi
19473 ogledov

To sta Petru Prevcu sporočila Tina Maze in predsednik vlade

Peter Prevc Profimedia
Peter Prevc je končal na nesrečnem četrtem mestu, a navdušil z dvema odličnima skokoma. Na njegovo predstavo so se seveda odzvali številni znani slovenski obrazi.

Tragični junak dneva je zagotovo slovenski skakalec Peter Prevc. Po vseh težavah s poškodbami in iskanjem prave forme bi medalja z Olimpijskih iger prišla kot pravi obliž za vse rane ter kot primerna nagrada za ves trud, ki ga je vložil v vseh teh letih, ko je ponovno iskal vrnitev med najboljše.

Peter Prevc Slovenija ogoljufana Šport Bes strokovnjaka: "Krivi so sodniki! Sodniki so Petru odvzeli medaljo!"

Toda ni mu bilo usojeno. Na koncu se lahko pritožujemo nad nepravičnimi sodniškimi ocenami, toda nič ne bo spremenilo dejstvo, da je zaradi pičle pol točke naš šampion ostal brez svoje tretje olimpijske medalje.

Toda Ryoyu Kobayashi je morda nov olimpijski prvak, Manuel Fettner in Dawid Kubacki se vračata domov z novima medaljama, toda za slovensko javnost je bilo jasno, kdo je veliki junak dneva. To je Peter Prevc! Skakalec, ki je s svojima skokoma ter načinom, kako je vse skupaj prenesel, ko ni iskal kakšnih krivcev za tiste pol točke, navdušil Slovenijo!

Peter Prevc Odziv šampiona Šport Tudi Peter Prevc na robu solza spregovoril o sodnikih

Tako niti ne čudi, da so čestitke in besede sbodbude za našega bojevnika deževale z vseh strani. Med drugimi sta se oglasila tudi naša nekdanja olimpijska prvakinja Tina Maze in aktualni predsednik vlade Janez Janša.

"Peter Prevc, kdo ve zakaj je to dobro? Za nekaj bo ze...." je bila filozofska Mazetova, ki je skakalcu še naročila, naj ne izgubi žara, medtem ko je imel besede spodbude za našega šampiona tudi predsednik vlade: "Čestitke za dobro uvrstitev, Peter Prevc! Korajžno naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice