Slovenija
5191 ogledov

Janša odgovarjal tudi na osebna vprašanja

Janez Janša Vlada RS
Predsednik vlade je odgovarjal na vprašanja sledilcev na Instagramu.

Predsednik vlade Janez Janša je na Instagramu odgovarjal na vprašanja svojih sledilcev, nekatera tudi bolj osebna vprašanja, so sporočili prek vladne spletne strani.

Njegove sledilce je med drugim zanimalo, kateri je njegov najljubši šport. Odgovoril je, da ima od kolektivnih športov najraje nogomet, ki je šport njegove mladosti, sicer pa mu je najljubši alpinizem – plezanje, turno smučanje in osvajanje neznanega sveta.

Na vprašanje o najljubšem filmu, je predsednik vlade odvrnil, da trenutno s sinovoma rad pogleda serijo Lost in space (Izgubljeni v vesolju).

Glede dnevnih napadov medijev nanj in kako se ob tem počuti, pa je premier odvrnil, da medijev niti ne spremlja, predvsem, ker ti poročajo o tem, kar se je zgodilo, njega pa bolj zanima prihodnost.

Spregovoril tudi o opoziciji

Spregovoril je tudi o nasprotovanju opozicije njegovim predlogom za izboljšanje države. Janša je dejal, da se to običajno dogaja, ko nekdo nima lastnega programa in ruši tisto, kar delajo drugi, politiko pa gradi na nasprotovanju in izključevanju. "To je negativni pristop, ki ne vodi nikamor," je poudaril predsednik vlade.

Na vprašanje, kdaj bo država pričela z investiranjem v športno infrastrukturo, je odgovoril, da to že poteka. "Za športno infrastrukturo smo zagotovili znatna sredstva v okviru investicij v športne in šolske programe. V pripravi pa je tudi zakon, ki bo zagotovil znatna sredstva povsod tam v Sloveniji, kjer še posebej mladi nimajo možnosti, da se udejstvujejo v različnih športih in na ta način nimajo enakih izhodiščnih možnosti, kar se tiče kvalitete življenja. Velike investicije bodo v prihodnjih letih v športu," je zagotovil Janša.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Avatar Leon
    Leon 07:48 07.februar 2022.

    Edina serija primerna za family Jajo so TELEBAJSEKI .

  • marko345 15:54 06.februar 2022.

    Nima šans, naj se upokoji, ker prihaja sboboda, dost je telih že 30 let.

  • Avatar MS
    MS 13:50 06.februar 2022.

    V zunanji počitiki briljira! Za nagarado bi ga morali poslati na olipijado v Peking!