Šport > Zimski športi
78533 ogledov

Tina z izbranimi besedami za Petra, sporočilo Janše še posebej odmeva

Mešana ekipna tekma Profimedia
Že tretji dan zapored se na Olimpijskih igrah v Pekingu vrstijo slovenski uspehi in že tretji dan zapored dežujejo čestitke z vseh strani. Nekatere še posebej odmevajo.

Zimske olimpijske igre v Pekingu so se za Slovenijo začele fantastično, saj se po tretjem dnevu tekmovanj lahko pohvali že z dvema olimpijskima naslovoma ter enim bronom.

Mogoče malce boli le tiste pol točke, ki je Petra Prevca v nedeljo ločilo od bronaste medalje s posamične tekme, a je po današnjem dnevu, ko se je "Pero" skupaj z Niko Križnar, Uršo Bogataj in Timijem Zajcem okitil z zlato olimpijsko medaljo, tudi to že pozabljeno.

Križnar, Bogataj, Prevc, Zajc Popolna prevlada Šport Slovenija na kaotični tekmi povozila vso konkurenco

Naši orli in orlice so izpisali zgodovino, saj so postali prva mešana ekipa v zgodovini Olimpijskih iger z zlato medaljo, potem ko so dobili premierno tekmo. Seveda so ponovno deževale čestitke z vseh strani.

Znova se je tako oglasila legendarna Tina Maze, ki si po novem deli prvo mesto med slovenskimi rekorderkami z Uršo Bogataj, ki je čestitala celotni slovenski ekipi, a je imela na koncu še prav posebno sporočilo za Petra Prevca.

"Tako sem vesela, da zlato na Olimpijskih igrah ni več nobena težava! Odlično ekipno delo slovenske skakalne ekipe. Peter Prevc, teb pa še posebej čestitam! Bila je dolga pot," je novim prejemnikom zlate medalje čestitala do letos edina Slovenka z zlato medaljo z Zimskih olimpijskih iger.

Da je prav Tina vsem ostalim slovenskim zimskim športnikom utirala pot je bil jasen tudi Peter, ki je Mazejevi nemudoma odpisal: "Hvala Tina! 8 let nazaj si nam pokazala da se da."

Urša Bogataj Ujela Tino Maze Šport Neverjetno, kaj je uspelo Urši Bogataj, njenega dosežka ne more preseči nihče!

Seveda pa so se ob tako zgodovinskem dnevu oglasili tudi številni drugi znani slovenski obrazi, izmed katerih sta se zelo potrudila naš predsednik ter predsednik vlade.

"Kjer poleg znanja odloča tudi pogum, je Slovenija prvak. Čestitke in hvala slovenski ekipi," odmeva zapis Janeza Janše, medtem ko je Borut Pahor poudaril, da smo Slovenci najmočnejši, kadar stopimo skupaj: "Olala! Skupaj smo res najmočnejši. Zgodovinski uspeh naših punc in fantov. Iskrene čestitke Nika Križnar, Urša Bogataj, Timi Zajc in Peter Prevc! Ponosni do neba."

 

Komentarjev 9
  • jakec1575 20:30 07.februar 2022.

    Jaz bi rekel: Vrazje slovenske babnce celo nasim fantom pomagajo do zlatih medalj. Ne samo da zmagujejo same.

  • Avatar Marjan Ješovnik
    Marjan Ješovnik 19:15 07.februar 2022.

    Če se ne bi oglasili , bi pa bilo zopet vse narobe. Res nam ni pomoči.

  • marko662 18:33 07.februar 2022.

    In zato imate Marko,Janez in Sam zasluge.Namesto da bi čestitali našim športnikom zopet mešate politiko In pjuvate po vladi sramota. Samo vprašam je kdo iz KUL ali posrani golob iz strehe čestital.Ne zaenkrat še ni kar se vidi na čivkecu.

Sorodne novice