Šport > Zimski športi
241787 ogledov

Novinar napadel slovensko zmago, Peter Prevc mu zaprl usta

Peter Prevc Profimedia
Peter Prevc je na provokativno vprašanje ponudil najboljši možni odgovor.

Slovenija je v postavi Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc na premierni olimpijski tekmi mešanih ekip v smučarskih skok slavila z neverjetno prednostjo, a se še vseeno pojavljajo ljudje, ki dvomijo v čistost slovenske zmage.

Fantastične skoke naših orlov in orlic so namreč pri svetovnih medijih zasenčile številne diskvalifikacije, ko so zaradi nepravilnih dresov kar po vrsti črtali rezultate enih izmed najboljših skakalk na svetu. Sara Takanashi, Daniela Iraschko-Stolz, Katharina Althaus, Anna Odine Stroem ter Silje Opseth so kar po vrsti ostajale brez rezultata in na koncu sta ob Sloveniji na stopničkah pristali celo reprezentanci Rusije in Kanade.

Sara Takanashi Kakšna blamaža! Šport Farsa! Šampionke v solzah, trenerji besni: "V soboto je skakala z istim dresom!"

A če sta se slednji znašli tu resnično zaradi diskvalifikacij nekaterih skakalk, bi Slovenija zmagala v vsakem primeru, saj je slavila s takšno prednostjo, da se ji tudi ob polnem številu skokov ne bi približala nobena reprezentanca.

Za dokaz, Slovenija je imela pred najboljšo ekipo, ki je imela na svojem kontu vsega sedem skokov, prednost večjo od 165 točk. Na četrtem mestu je namreč končala Japonska, kateri so črtali prvi skok Takanashijeve. Slednja je nato v drugi seriji s pravilnim dresom in skokom 98,5 metrov svoji državi prinesla 118,9 točk.

Križnar, Bogataj, Prevc, Zajc Popolna prevlada Šport Slovenija na kaotični tekmi povozila vso konkurenco

Če bi želela, da Japonska dohiti Slovenijo, bi tako morala s prvim skokom zbrati kar 46,3 točke več, kot jih je v drugo. Če to pretvorimo v metre, bi moral biti prvi skok več kot 23 metrov daljši od drugega. Takanashijeva bi tako morala skočiti več kot 121,5 metrov, s čimer bi popravila rekord skakalnice Urše Bogataj za kar 13,5 metrov.

A kljub vsem tem dejstvom se je na novinarski konferenci po tekmi pojavil novinar, ki je napadel slovensko zmago ter našega "kapetana" Petra Prevca vprašal, če je vseeno dober občutek osvojiti zlato medaljo, glede na to, da je bila večina slovenskih konkurentov diskvalificirana.

A naj je bilo vprašanje še tako provokativno, mu je slovenski as brez težav zaprl usta. "Bili smo osredotočeni na naše skakanje, in če greste preračunati ter upoštevati vse skoke, boste videli, da bi Slovenija tudi brez diskvalifikacij zmagala. In to zanesljivo. Tako da, ja, občutek je vseeno dober. Zelo dober," je Pero utišal nesramnega novinarja.

Smučarski skoki Tako blizu je bilo Šport Urša razkrila, kaj se je dogajalo z dresi in kako se je Slovenija za las rešila
Komentarjev 13
  • Trinajsti 18:13 08.februar 2022.

    T.M. je postal odvetnik slovenskih sportnikov, najbolj pa Luke Doncica. Vsaka kritika je napad. Novinar je Petru postavil legitimno vprasanje, v obratnem primeru bi ga zastavil tudi kateri slovenski novinar. Takrat to ne bi bilo nesramno, kajneda, seveda? Nihce ni ...prikaži večni trdil,da je slovenska zmaga nezasluzena. Nesramno je tako pisanje, kdor je skrit za kratico naj se odloci, kaj zeli splob biti.

  • munja 16:20 08.februar 2022.

    Če bi nas Kitajci sovražili, ne bi na tekmi izločili naših konkurentov.

  • peter99 10:50 08.februar 2022.

    Zakaj nas imajo kitajci tako. Pomislite...Kolk časa nazaj je od komentarja J.J. In potem se čudimo zakaj nam nagajajo, kradejo ocene.

Sorodne novice