Šport > Zimski športi
3812 ogledov

Prvi favorit za zlato medaljo zaradi koronavirusa ostaja brez nastopa

Jarl Magnus Riiber Profimedia
Skoraj nepremagljivi Norvežan Riiber bo moral izpustiti vsaj prvo tekmo nordijskih kombinatorcev na OI.

Norveški nordijski kombinatorec Jarl Magnus Riiber, ki je veljal za glavnega favorita za zlato medaljo, bo moral izpustiti prvo tekmo v posamični konkurenci na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu. Še vedno je namreč pozitiven na novi koronavirus. Zaradi okužbe na srednji skakalnici prav tako ne bosta nastopila Nemca Eric Frenzel in Terence Weber.

Riiber zaradi ponovnega pozitivnega izvida testa na novi koronavirus ostaja v izolaciji, tako da ne bo smel nastopiti na sredini preizkušnji na srednji skakalnici, so sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Na testiranju je bil pozitiven že ob prihodu v Peking, zdaj upa, da bo lahko nastopil vsaj na tekmah na veliki skakalnici, predvidenih za 15. in 17. februar, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Riiber je sicer skupni zmagovalec svetovnega pokala v sezonah 2018/19, 2019/20 in 2020/21. V tej sezoni je dosegel osem zmag na tekmah za svetovni pokal, prvi poraz je doživel na nedavni tekmi v Seefeldu.

Jarl Magnus Riiber | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegov reprezentančni kolega Joergen Graabak je dejal, da se nosilec srebrne medalje na srednji skakalnici iz Pyeongchanga počuti dobro, vendar pa se spreminja njegovo razpoloženje. "Mislim, da upa, da lahko nekaj doseže na veliki skakalnici," je dejal po telefonskem pogovoru z Riiberjem.

Tekmo nordijskih kombinatorcev na srednji skakalnici bosta morala izpustiti tudi dva nemška favorita za medalje Frenzel in Weber. Slednji je bil na enem PCR-testiranju že negativen, vendar potrebuje še en negativen izvid testiranja, da bo lahko začel trenirati, so danes spočili iz nemške smučarske zveze. Tako bi lahko morda nastopil na veliki skakalnici.

Frenzel, ki je dobil tekmo na srednji skakalnici pred štirimi leti, medtem še vedno čaka na negativen izvid testa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice